Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Interní lékařství (KKP / INZSP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKP / INZSP - Interní lékařství, Lékařská fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. srdeční nedostatečnost, arteriální hypertenze2. ischemická choroba srdeční, choroby žil3. zánětlivé choroby dýchacího ústrojí4. tuberkulóza, chronická obstrukční plicní nemoc5. nádory zažívacího traktu, virové hepatitidy6. jaterní cirhóza, chronické selhání levin a jeho léčení7. cukrovka, obezita8. anémie9. choroby štítné žlázy - hypertyreóza, hypotyreóza10. osteoartróza11. klinická gerontologie12. diskuze k vybraným tématům

Získané způsobilosti

Student dokáže posuzovat člověka nejen z hlediska orgánového postižení, ale i z komplexního hlediska biologického, psychického a sociálního.

Literatura

Šajnar, J., Martínek, A. Vnitřní lékařství I. OU FZS, 2008. ISBN 978-80-7368-507-2.Klener, P. a kol. Vnitřní lékařství (vybrané kapitoly). Karolinum Praha, 2006. Chrobák, L.:. Propedeutika vnitřního lékařství. Praha: Grada, 2007. ISBN 978-80-247-1309-0.

Požadavky

absolvování podmiňujících předmětů. Zakončení - ústní zkouška z předem zadaných otázek, jejichž čísla si student sám vylosuje.

Garant

doc. MUDr. Arnošt Martínek, CSc.

Vyučující

doc. MUDr. Arnošt Martínek, CSc.MUDr. Denisa PerničkováMUDr. Patrice Popelková