Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pediatrie III. (KKP / PE3LF)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKP / PE3LF - Pediatrie III., Lékařská fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Praxi z pediatrie absolvuje student v lůžkovém pediatrickém zařízení univerzitního typu (14dní), včetně odborných pediatrických ambulancí. Pracuje tam u lůžka i na ambulanci s příslušným učitelem a sekundárním lékařem - tj. za supervize určeného lékaře se samostatně stará o několik přidělených pacientů asi tak jako to činí sekundární lékař:- vyšetřuje děti,- pracuje s dokumentací včetně návrhu vyšetření a terapie,- účastní se malých a velkých vizit, ranních kolektivů, rtg vizit- provádí nebo asistuje při diagnostických a léčebných výkonech (např. odběrech krve, aplikaci injekcí, zavádění transfuzí atd.)- interpretuje laboratorní a další pomocná vyšetření.Účastní se práce v odborných ambulancích dle dohody s příslušným asistentem.

Získané způsobilosti

Student je schopen zvládnout práci sekundární lékaře a má minimální manuální zručnost.

Literatura

Šašinka, M. a kol.:. Pediatria 1+2. Košice: Satus, 1998. Hrodek, O. Vavřinec, J. a kol.:. Pediatrie. Praha: galén, 2002. Chaloupecký, V.:. Dětská kardiologie. Praha: Galén, 2007. Novák, I. a kol.:. Intenzivní péče v pediatrii. Praha: Galén, 2008. Koletzko, B.:. Kinder- und Jugendmendizin. Sprinter: Heidelberg, 2007. Kliegman, R.:. Nelson textbook of pediatrics. Philadelphia: Saunders, 2007. Gut, J., Doležel:. Noční pomočování u dětí. Praha: Galén, 1996.

Požadavky

1. Studenti se na práci na oddělení teoreticky připravují. 2. Při nedodržování režimu a zanedbání zásad bezpečnosti práce / provozu a hygienicko-epidemiologických opatření mohou být z praxe vykázáni. 3. Studenti jsou povinni dodržovat zásady lékařské mlčenlivosti.4. V průběhu praxe samostatně pracují (nápl pod dohledem supervizora, referují o svých případech příslušnému supervizorovi a na velké vizitě.5. Studenti mají povinnost se ptát na každý jim nejasný problém a účastní se odborné diskuse při rozboru případů. 6. Během praxe mohou mít zadáno kriticky zpracovat odborný problém včetně hledání na internetu.

Garant

prof. MUDr. Miloslav Duda, DrSc.

Vyučující

MUDr. Alice Bosákováprof. MUDr. Miloslav Duda, DrSc.MUDr. Tomáš KuhnMUDr. Adriana NemcováMUDr. Zdeněk NovotnýMUDr. Markéta NowakovaMUDr. Tomáš PískovskýMUDr. Astrid ŠulákováMUDr. Terezie Šuláková, Ph.D.MUDr. Bořek Trávníček