Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychiatrie (KKP / PSET)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKP / PSET - Psychiatrie, Lékařská fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do předmětu, historie, koncepce oboru / výčet metodPříčiny poruch, bio- psycho- sociální model nemoci, prevence/ vyšetření v psychiatriiSymptomy a syndromy a rozdělení duševních poruch / exkurze ambulanceVyšetření v psychiatrii / prakt. ukázkyOrganické psychické poruchy / exkurze ambulanceAfektivní poruchy/ exkurze lůžkaNeurotické poruchy, poruchy vyvolané stresem, somatoformní poruchy/ exkurze lůžkaPoruchy spojené s užíváním alkoholu / příklady z praxePoruchy spojené s užíváním drog / příklady z praxeSchizofrenie a další psychotické poruchyPoruchy příjmu potravy, poruchy spojené s těhotenstvím, poruchy osobnosti, impulzivní poruchy, sexuální poruchy / příklady z praxeDuševní poruchy v dětství a adolescenci, mentální retardace/ příklady z praxeLéčba a první pomoc v psychiatrii / příklady z praxePrávní problematika týkající se duševních onemocnění / příklady z praxe

Získané způsobilosti

Student zná symptomy syndromů duševních poruch, zná diagnostické metody užívané v psychiatrii, orientuje se v psychologických přístupech a psychoterapii, orientuje se v možnostech rehabilitace v psychiatrii, zná duševní poruchy u dětí, mladistvých a v gerontologii. Orientueje se v sestavování kasuistik psychiatrických pacientů.

Literatura

Svobodová, J. Psychiatrie. Ostravská univerzita, 2007. ISBN 978-80-7368-235-4.Seifertová D., Praško J., Horáček J., Höschl C.:. Postupy v léčbě psychických poruch. Praha: Academia Medica Pragensis, 2008. Höschl C., Libiger J., Švestka J.:. Psychiatrie. Praha: Tigis, 2002. ISBN 80-900130-7-4.

Požadavky

Aktivní účast na přednáškách a cvičeních. Povolená omluvená absence 20% . Splnění podmínek písemné zkoušky z tématických celků.

Garant

MUDr. Denisa Perničková

Vyučující

MUDr. Martin HýžaMUDr. Denisa Perničková