Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Radioterapie 1 (KKP / RTRA1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKP / RTRA1 - Radioterapie 1, Lékařská fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vývoj a historie radioterapie.Teleterapie a brachyterapie.Megavoltážní terapie.Urychlené částice v radioterapii.Umělé izotopy v léčbě zářením.Léčba rentgenen.Brachyterapie - rozdělen.Intrakavitární brachyterapie.Interesticiální brachyterapie.Neutrony v brachyterapii.Komplikace léčby při brachyterapii.Bezpečnost při brachyterapii.Definice základních pojmů pro radioterapeutické svazky.Parametry pro popis jednotlivých typů terapeutických svazků.

Získané způsobilosti

Zná členění oboru radioterapie a fyzikální aspekty radioterapie.Zná principy RTG terapie, megavoltové terapie a brachyterapie.

Literatura

NOVOTNÝ J., VÍTEK P., PETRUŽELKA L. Klinická a radiační onkologie pro praxi. Triton, 2005. Šlampa Z., Spurný V. Moderní radioterapeutické metody. MOÚ, 2005. Dobbs J., Barrett A., Ash D. Praktické plánování radioterapie, Stop rakovině - onkologie. 2000. Dorotík, J. Radioterapeutické přístroje. OU ZSF UZM Ostrava, 2006. Steel G. G., Adams G. E., Horwich A. Basic Clinical Radiobiology. Arnold, 2002. LEIBEL S.A., PHILLIPS T.L. Textbook of Radiation Oncology. 2nd Edition. Saunders, 2004.

Požadavky

80% účast na přednáškách90% účast na cvičeníchpísemné testy v průběhu semestru (75% úspěšnost)závěrečný test (25 otázek, 80% úspěšnost)závereční konzultace (3 otázky)

Garant

doc. MUDr. David Feltl, Ph.D., MBA

Vyučující

MUDr. Josef Růčka