Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vnitřní lékařství 2 (KKP / VLNT2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKP / VLNT2 - Vnitřní lékařství 2, Lékařská fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Opakování poznatků z vnitřního lékařství získaných v minulém semestru2. Obezita a její nutriční aspekty3. Diabetes mellitus I. typu, nutriční aspekty4. Diabetes mellitus II. typu, nutriční aspekty5. Vybrané kapitoly z endokrinologie a jejich nutriční aspekty6. Vybrané kapitoly z osteologie a reumatologie a jejich nutriční aspekty7. Autoimunitní onemocnění, imunita, transplantační problematika8. Alergická onemocnění a jejich nutriční aspekty9. Základní diagnostika v onkologii10. Onkologická onemocnění a jejich nutriční aspekty11. Nutriční aspekty a intenzivní péče ve vnitřním lékařství12. Volné téma, opakování13. Volné téma, opakování

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu zvládnou studenti základy změn metabolismu u interních onemocnění a základní principy jejich léčby.

Literatura

Zdeněk Zadák. Intenzívní medicína na principech vnitřního lékařství. 2007. Pavel Klener. Vnitřní lékařství. Galén, Praha, 2001. Pavel Klener at.al. Vnitřní lékařství. Galén Praha, 2003. ISBN 80-7262-252-8.Jan Bureš, Jiří Horáček, a kol. Základy vnitřního lékařství. Galén Praha, 2003. ISBN 80-7262-208-0.

Požadavky

Účast na přednáškách 80%, Samostudium zadané literatury.Úspěšné absolvování písemné zkoušky.

Garant

doc. MUDr. Arnošt Martínek, CSc.

Vyučující

MUDr. Martin Rydlo, Ph.D.