Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy diag. metod ve vnitřním lék. (KKP / VVSET)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KKP / VVSET - Základy diag. metod ve vnitřním lék., Lékařská fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Anamnéza2. Fyzikální vyšetření I3. Fyzikální vyšetření II4. Základy EKG5. Příklady, monitorování EKG, Holter6. Vyšetřování funkce plic7. Vyšetřování cév8. Invazivní metody - katetrizace, koronarografie9. Vyšetření ultrazvukem10. Zobrazovací metody: rtg11. Vyšetřovací metody v nukleární medicíně12. Vyšetření vnitřních orgánů13. Biochemická diagnostika14. Opakování

Získané způsobilosti

Student má základní přehled o vyšetřovacích metodách, senzitivitě a specificitě některých vyšetřovacích metod ve vnitřním lékařství.

Literatura

Fišerová J., Chlumský J., Satinská J. et al. Funkční vyšetření plic. Praha, 2003. Klener P. a kol. Propedeurika ve vnitřním lékařství. Praha, 2009. Chrobák L. Propedeutika vnitřního lékařství. Praha, 2007. Třeška V. a kol. Propedeutika vybraných klinických oborů. Praha: Grada, 2007. ISBN 80-247-0239-8.Chaloupka L. a kol. Zátěžové metody v kardiologii. Praha, 2003. Hampton J. EKG pro praxi. Praha, 1997. Palmer P. E. S. Manuál ultrazvukové diagnostiky. Praha, 2000. Kolář J. a kol. Základy elektrokardiografie a akutních koronárních syndromů. Praha, 2002. Klener P. a kol. Základy vnitřního lékařství pro bakalářské studium. Praha, 1998. Placheta Z. a kol. Zátěžová funkční diagnostika a preskripce pohybové léčby ve vnitřním lékařství. Praha, 1999. Widimský J., Lefflerová K. Zátěžové EKG testy v kardiologii. Praha, 2003.

Požadavky

80% účastí na přednáškách a 100% účast na praktických cvičeních.Písemné testy v průběhu semestru a závěrečný komplexní test.

Garant

doc. MUDr. Arnošt Martínek, CSc.

Vyučující

MUDr. Martin Kolek, Ph.D.MUDr. Martin Kolek, Ph.D.