Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Evidence Based Practice pro rehab. obory (KRE / 4EBPR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRE / 4EBPR - Evidence Based Practice pro rehab. obory, Lékařská fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Historie Evidence Based Practise (EBP)2. Vysvětlení základních pojmů v EBP3. Základy biomedicínského výzkumu - dělení, metodologie výzkumu4. Práce s literárními zdroji - principy vyhledání důkazu k problému, pyramida hodnocení nalezených důkazů5. Formulace klinické otázky PICOT6. Hledání nejlepších důkazů pro problém, kristické hodnocení důkazů, klinické rozhodování, hodnocení aplikované intervence7.-12. Multizdrojová vyhledávací strategie - orientace a vyhledávání v databázích vhodných pro rehabilitační obory (Cochrane Libery Online, MEDLINE, ProQuest, PEDro, SPORTDISCUS apod.)13. Tvorba klinické otázky na úrovni diagnostiky, terapie, prevence a prognózy14. Práce s kazuistikami - vyhledání důkazu a jeho hodnocení

Literatura

http://moodle.osu.czKristiníková, J. Evidence Based Practise v rehabilitačních oborech. Ostravská univerzita v Ostravě, 2011. ISBN 978-80-7464-094-0.Krkošková, J., Kostecká, Š. Informační zdroje. Nástroje informatiky pro získání informací a jejich zpracování. Informační systémy knihoven a elektronických publikací. Ostravská univerzita v Ostravě., 2006. Greenhalgh, T. Jak pracovat s vědeckou publikací. Praha: Grada, 2003. ISBN 80-247-0310-6.Jarošová, D. Praxe založená na důkazech v ošetřovatelství (EBN). Praha. Grada, s. 234-248, 2011. ISBN 978-80-247-3557-3.

Požadavky

80% účast na přednáškách, průběžné plnění korepondenčních úkolů, obsažených v distanční opoře a e-lerningovém kurzu.

Garant

PhDr. Jarmila Kristiníková, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Jarmila Kristiníková, Ph.D.