Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Alter. metody rehabilitace v porodnictví (KRE / ALPPK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRE / ALPPK - Alter. metody rehabilitace v porodnictví, Lékařská fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Reflexologie nohy a její využití v těhotenství2. Reflexologie nohy a její využití při porodu3. Reflexologie nohy - praktická část4. Masáže kojenců - teoretická část5. Masáže kojenců - praktická část6. Handling dle Bobath konceptu7. Handling dle Bobath konceptu - manipulace s dítětem8. Orofaciální terapie - teoretická část9. Orofaciální terapie - praktická část10. Ergonomie denních činností11. Alexandrova technika a její využití v těhotenstvíKorespondenční úkoly:1. Vyšetřete nohu jednoho člena vaší rodiny a na diagnostickou mapu zakreslete změny, které jste nalezli.2. Popište handling s dítětem při koupání, krmení nebo kojení.3. Popište nejvýhodnější ergonomické polohy matky při manipulaci s dítětem při jeho oblékání a koupání.

Získané způsobilosti

- student bude schopen pracovat v multidisciplinárním tymu- student bude znát principy jednotlivých fyzioterapeutických přístup

Literatura

HAŠPLOVÁ. J. Masáže kojenců. Praha: Portál.120 s., 2006. ISBN ISBN 8073671255.ENZER. S. Reflexology a Tool for Midwives. Australia,Wawerton NSW 2060, 2000. ISBN ISBN 0-9577215-0-.BROWN, D.W. Reflexology an imtroduction. Silverdale books. DaS Books ltd. England., 2001. ISBN ISBN 1-85605-688-.

Požadavky

Absolvování seminářů, zpracování závěrečné prezentace na zadané téma.

Garant

PhDr. Jarmila Kristiníková, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Jarmila Kristiníková, Ph.D.