Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Cizí jazyk 1-angličtina (KRE / CJAN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRE / CJAN - Cizí jazyk 1-angličtina, Lékařská fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přehled probírané látky:Náplň jednotlivých vyučovacích bloků - cvičení:1. Definitions of rehabilitation2. Quality of life3. Activities of living4. Views of disability5. The development of rehabilitation6. The rehabilitation team7. Roles of team members8. Assessment in rehabilitation9. Setting goals in rehabilitation10. The relationship between health promotion and rehabilitation11. Research studies12. Data presentation13. Research articles, abstracts14. Conference presentations, case presentations

Získané způsobilosti

Studenti po absolvování:- znají základní anglickou terminologii k probíraným tématům - samostatně vyhledávají informace k probíraným tématům a porovnávají je - znají strukturu vědeckých článků v anglickém jazyce a zásady prezentací (přednášek)- využívají odborné texty v anglickém jazyce z databází zpřístupňovaných na Ostravské univerzitě pro své diplomové práce - dokážou připravit souhrn a elektronickou prezentaci tématu své diplomové práce v anglickém jazyce

Literatura

Collin, P. H. Dictionary of Medical Terms. London: Bloomsbury, 2004. Topilová, V. Anglickočeský/česko-anglický lékařský slovník. Grada, 2006. Parkinson, J. Angličtina pro lékaře, manuál pro praxi. Grada, 2006. Collin, P. H. Dictionary of Medicine. Lingea Language Software, 2002. Glendinning, E. H., Howard, R. Professional English in Use. Medicine, Cambridge University Press, 2007. ISBN 978-0-521-68201-5.Davis, S., O Connor, S. Rehabilitation Nursing. Foundations for Practice. Bailliere Tindall, 1999. ISBN 0-7020-2273-X.

Požadavky

Předmět je ukončen zkouškou. Studenti si prohlubují své znalosti terminologie v anglickém jazyce, samostatně vyhledávají informace k probíraným tématům a porovnávají je. Z databází zpřístupňovaných na Ostravské univerzitě zpracovávají odborné texty v anglickém jazyce, které souvisejí s tématem jejich diplomové práce, a na závěr semestru připraví souhrn a prezentaci (přednášku) na toto téma v anglickém jazyce. Studenti pracují během semestru samostatně, účast na výuce je povinná.

Garant

Mgr. Markéta Poštulková

Vyučující

Mgr. Veronika PospíšilováMgr. Markéta Poštulková