Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Cizí jazyk 2-němčina (KRE / CJNE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRE / CJNE - Cizí jazyk 2-němčina, Lékařská fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Náplň jednotlivých vyučovacích bloků - cvičení :1. Nachsorge und Rehabilitation2. Patientenschulung in der Rehabilitation3. Die Bedeutung des Therapeuten4. Krankheit und Sport, die positiven Wirkungen von Bewegung und Sport5. Die Verfahren der Physiotherapie6. Die Ansichten der Behinderung7. Die Lebensqualität8. Untersuchungen und Testverfahren in der Rehabilitation9. Die Zielsetzung in der Rehabilitation10. Das Verhältnis zwischen Gesundheitsförderung und Rehabilitation11. Rehabilitationsforschung12. Datenpräsentation13. Fachartikel und Zusammenfassungen14. Konferenzpräsentationen und Fallstudien

Získané způsobilosti

Studenti po absolvování:- znají základní německou terminologii k probíraným tématům - samostatně vyhledávají informace k probíraným tématům a porovnávají je - znají strukturu vědeckých článků v německém jazyce a zásady prezentací (přednášek)- využívají odborné texty v německém jazyce z databází zpřístupňovaných na Ostravské univerzitě pro své diplomové práce - dokážou připravit souhrn a elektronickou prezentaci tématu své diplomové práce v německém jazyce

Literatura

Collin, P. H. Dictionary of Medicine. Lingea Language Software, 2002. Bengel, J., Koch, U. Grundlagen der Rehabilitationswissenschaften (Themen, Strategien und Methoden der Rehabilitationsforschung). Augsburg, 2000. ISBN 978-3-540-65777-4.Klein, G., Hoffbauer, G. (Eds.). Knaurs grosses Handbuch der Heilmethoden. Augsburg, 2001. ISBN 3-426-66431-3.

Požadavky

Předmět je ukončen zkouškou. Na závěr semestru připraví studenti souhrn a prezentaci (přednášku) na zvolené téma v německém jazyce. Studenti pracují během semestru samostatně, účast na výuce je povinná.

Garant

Mgr. Markéta Poštulková

Vyučující

Mgr. Markéta Poštulková