Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ergoterapie u kognitivních poruch (KRE / ETKPK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRE / ETKPK - Ergoterapie u kognitivních poruch, Lékařská fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1 Úvod do předmětu, vysvětlení termínu, rozdělení neuropsychologických metod2 Funkce mozkové kůry, hierarchie mozkových funkcí, úrovně zpracování informací3 Kognitivní funkce, jejich poruchy a možnosti reedukace4 Ergoterapeutické vyšetření a terapie kognitivních funkcí5 Přítomnost kognitivního deficitu u různých typů onemocnění (CMP, gerontologický klient, děti s mentální retardací, kraniotraumata, epilepsie, RS)6 Problematika výcviku u pacientů po CMP, neglekt syndrom7 Využití her pro rozvoj kognitivních funkcí8 Osobnostní předpoklady lidí, kteří pracují v pomáhajících profesích

Získané způsobilosti

Studenti se naučí na základě testů sestavit klientům individuální ergoterapeutický plán s ohledem na věk, postižení a sociální situaci.

Literatura

Bobathová, B. 1.vyd. Bratislava: Liečreh, 1997. Pfeiffer, J. Ergoterapie. Praha: Edice Rehalb, 2001. Kulišťák, P. Neuropsychologie. Praha : Portál, 2003. Vašina, L.,Diamant, J.J. Kapitoly z neuropsychologie. Brno, 1994. Edwards, S. Neurological Physiotherapy. Edinburgh, London, New York: Churchill Livingstone, 2002. ISBN 0-443- 060440.Preiss, M., Kučerová, H. a kol. Neuropsychologie v neurologii. Praha: Grada, 2006. Gúth, A. a kol. Vyšetrovacie a liečebné metodiky pre fyzioterapeutov. Bratislava: Liečreh Gút, 1998.

Požadavky

Splnění podmínek zápočtového testu.

Garant

Mgr. Kateřina Macháčková, PhD.

Vyučující

Mgr. Jarmila LampartováMgr. Jarmila Lampartová