Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Individuální odborná praxe 2 (KRE / IPET2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRE / IPET2 - Individuální odborná praxe 2, Lékařská fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Náplň jednotlivých vyučovacích blokůtýden 1 - 5:Aplikace teoretických znalostí a základních terapeutických technik v praxi u klientů z indikačních oblastí traumatologie, ortopedie, chirurgie, neurochirurgie, interna, revmatologie a ARO.Aplikace kondiční ergoterapie, LVS - výcvik posturálních funkcí, mobility, lokomoce, soběstačnosti, nácvik použití kompenzačních pomůcek, aplikace terapeutických činností (např. kreslení, malování, grafika, práce v exteriéru, hry, tkalcovské techniky, modelování, práce se dřevem, práce s kovy, práce s kůží, práce s plastickými hmotami, práce s počítačem, keramika).

Získané způsobilosti

Student- je schopen samostatně pracovat s klienty v rámci daných indikačních skupin- je schopen využít cílené ergoterapeutické postupy k reedukaci aktivit pacientů

Literatura

Pfeiffer, J. Ergoterapie. Praha: Edice Rehalb, 2001. Kociánová, L. Nováková, J. Nápady po celý rok. nakladatelství Dita Praha., 1998. ISBN 80-85926-21-0.Monatová, L. Pedagogika speciální. Brno: MU, 1994. Kábele, F. a kol. Somatopedie. UK Praha, 1993. ISBN 80-7066-533-5.

Požadavky

Splnění podmínek zápočtu (100% účast na praxi). Student donese potvrzení o absolvování praxe a hodnocení jejího průběhu, na základě kterého mu bude udělen zápočet garantem předmětu.

Garant

Mgr. Kateřina Macháčková, PhD.