Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Léčebná rehabilitace (KRE / LRLF1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRE / LRLF1 - Léčebná rehabilitace, Lékařská fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

PřednáškyÚvod do léčebné rehabilitace ? pojetí, definice rehabilitace, základní terminologie, ICFRehabilitační ošetřovatelstvíDiagnostické postupy v léčebné rehabilitaci ? vyšetření funkcí pohybové soustavy, vyšetření neuromotorického vývojeTestování tíže pohybového deficitu a limitací ADLTerapeutické postupy léčebné rehabilitace - obecné fyzioterapeutické postupy, respirační fyzioterapie, neurorehabilitační postupyFyzikální terapie a balneologie ? indikace, kontraindikaceErgoterapie a ergodiagnostikaPraktická cvičeníLéčebná rehabilitace v neurologiiLéčebná rehabilitace v ortopedii a traumatologiiLéčebná rehabilitace v neurochirurgii, rhb. na spinální jednotceLéčebná rehabilitace u vybraných interních onemocněníLéčebná rehabilitace v pediatrii

Získané způsobilosti

Student má znalosti z oblasti: - léčebné rehabilitace, - diagnostiky pohybového systému.Student je schopen ovládat znalosti základních terapeutických postupů využívaných v léčebné rehabilitaci.

Literatura

Poděbradský, J., Poděbradská, R. Fyzikální terapie - Manuál a algoritmy. Praha: Grada, 2009. ISBN 978-80-247-2899-5.Kučera, M. a kol. Pohyb v prevenci a terapii - kapitoly z tělovýchovného lékařství pro studenty fyzioterapie. Praha: Karolinum, 1998. ISBN 80-7184-042-4.Kolář, P. a kol. Rehabilitace v klinické praxi. Praha: Galén, 2010. ISBN 978-80-7262-657-1.WHO: Mezinárodní klasifikace funkčních schopností, disability a zdraví. WHO: Mezinárodní klasifikace funkčních schopností. Grada, 2008. Véle, F. Kineziologie. Přehled klinické kineziologie a patokineziologie pro diagnostiku a terapii poruch pohybové soustavy. Praha: Triton, 2006. ISBN 80-7254-837-9.Pfeiffer J. Neurologie v rahabilitaci. Grada, 2007. Dvořák, R. Základy kinezioterapie. Olomouc: Vydavatelství Univerzity Palackého, 1996. ISBN 80-7067-688-4.

Požadavky

Povinná účast na seminářích (teoretická průprava) Povinná účast na praktických cvičeníchStudium doporučené literatury

Garant

MUDr. Irina Chmelová, Ph.D., MBA

Vyučující

MUDr. Irina Chmelová, Ph.D., MBAMUDr. Irina Chmelová, Ph.D., MBA