Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Myoskeletální medicína (KRE / MYOSK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRE / MYOSK - Myoskeletální medicína, Lékařská fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Náplň jednotlivých vyučovacích blokůtýden1 Funkční anatomie a kineziologie krční páteře.Cvičení: vyšetření krční páteře aktivním a pasivním pohybem, zásady segmentového vyšetření.2 Vyšetření a terapie AO skloubení do lateroflexe, anteflexe, autoterapie.Cvičení: vyšetření a terapie AO skloubení do lateroflexe, anteflexe, autoterapie.3 Vyšetření a terapie CTh přechodu, autoterapie, opakování.Cvičení: vyšetření a terapie CTh přechodu, autoterapie, opakování.4 Funkční anatomie a kineziologie hrudní páteře.Cvičení: diagnostika Th páteře aktivním a pasivním pohybem, dechová vlna, zásady segmentového vyšetření5 Diagnostika a terapie TH páteře do retroflexe, anteflexe, autoterapie, opakování.Cvičení: diagnostika a terapie TH páteře do retroflexe, anteflexe, autoterapie, opakování.6 Funkční anatomie a kineziologie pánve.Cvičení: orientační vyšetření, hodnocení postavení pánve, opakování.7 Diagnostika SI skloubení.Cvičení: fenomén předbíhání, spine signe, pružení vleže na břiše, opakování.8 Terapie SI skloubeníCvičení: horní SI, dolní SI, pružení v leže na břiše, opakování.9 Funkční anatomie a kineziologie lumbální páteře.Cvičení: vyšetření aktivním a pasivním pohybem, zásady segmentového vyšetření v oblasti, opakování.10 Diagnostika a terapie lumbální páteře do anteflexe, lateroflexe, autoterapie, opakování.Cvičení: diagnostika a terapie lumbální páteře do anteflexe, lateroflexe, autoterapie, opakování.11 Zásady diagnostiky a terapie funkčních poruch pohybového aparátu.Cvičení: opakování měkkých technik.12 Využití vývojové kineziologie v diagnostice a terapii funkčních poruch pohybového systému.Cvičení: opakování mobilizace periferních kloubů.13 Souhrnné opakování.14 Souhrnné opakování.

Získané způsobilosti

- zná teoretické principy techniky- prakticky zvládá diagnostiku a terapii funkčních poruch

Literatura

Véle, F. Kineziologie pro klinickou praxi. Grada Publishing, 1997. ISBN 80-7169-256-2.Lewit K.:. Manipulační léčba. Leipzig, J.A.Barth Verlag Heidelberg, 1996. ISBN 3-335-00401-9.Lewit, K. Manipulační léčba v myoskeletární medicíně. Praha, 2003. ISBN 80-86645-04-5.DOBEŠ M., MICHKOVÁ M. :. Učební text k základnímu kurzu diagnostiky a terapie funkčních poruch. DOMIGA, 1997. ISBN 80-902222-1-8.

Požadavky

Kombinovaná zkouška.

Garant

Mgr. Vera Michaela Verchozinová

Vyučující

Mgr. Marek ČentíkMgr. Markéta ČentíkováMgr. Vera Michaela VerchozinováMgr. Marek ČentíkMgr. Markéta Čentíková