Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná angličtina 1 (KRE / OA1K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRE / OA1K - Odborná angličtina 1, Lékařská fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata:Lidský životní cyklus, jednotlivá stádia a jejich charakteristika.Lidské tělo - základní názvosloví.Kostra - základní názvosloví a funkce.Svaly - základní názvosloví a funkce.Kardiovaskulární systém - základní názvosloví a funkce.Dýchací systém - základní názvosloví a funkce.Trávící systém - základní názvosloví a funkce.Nervový systém - základní názvosloví a funkce.Zdravotní péče v ČR/USA/Velké Británii.Nemocnice a oddělení.Zdravotnické obory a odborní zdravotničtí pracovníci.Návštěva lékaře.Domácí léčba.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu bude student obeznámen s uvedenými tématy a základní slovní zásobou k nim. Bude schopen se k těmto tématům jednoduše vyjádřit v cizím jazyce.Bude schopen pracovat s odborným textem v cizím jazyce (s využitím slovníku aj. pomůcek) a porozumí jeho hlavním myšlenkám.

Literatura

Lahodová, E. Angličtina pro VOŠ a bakalářské obory s medicínským zaměřením. Praha, 2004. Parkinson J. Angličtina pro lékaře. 2006. Cita S. English for nursing and paramedical professions. Part 1 - The basic course. 1999.

Požadavky

Aktivní účast na cvičení min. 80%, plnění průběžných úkolů a úspěšné zvládnutí zápočtového testu (70%).

Garant

Mgr. Markéta Poštulková

Vyučující

Mgr. Markéta Poštulková