Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná němčina 1 (KRE / ON1K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRE / ON1K - Odborná němčina 1, Lékařská fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Klasická pracoviště zdravotníkůLidské těloLidský životní cyklusKostra - základní názvoslovíSvaly - základní názvoslovíDýchací systém - základní názvosloví a funkceTrávící systém - základní názvosloví a funkceKardiovaskulární systém - základní názvosloví a funkceNervový systém - základní názvosloví a funkceZdravotní péče v ČR a v německy mluvících zemíchZdravotnické obory a odborní zdravotničtí pracovníci.Návštěva lékaře a domácí léčba.Procvičení základních pojmů, zápočtový test.

Získané způsobilosti

Student - získá slovní zásobu z odborné němčiny- získá základních dovednosti pro práci s odbornými texty a odbornou dokumentací ve zdravotnickém prostředí- získá základní údaje o zdravotnických systémech v německy mluvících zemích a seznámí se se základním názvoslovím užívaným v daném oboru.

Literatura

Dusilová, D. Sprechen Sie Deutsch? Učebnice němčiny pro zdravotnické obory. Polyglot Praha, 2004. Mrázová, M., Mráz, K. Deutsch in der Krankengymnastik. Mills, 1998. Doležalová, M. Gesundheitswesen und Krankenpflege, I. a II. část. SZŠ a VZŠ Hradec Králové, 1997. Juchli, L. Krankenpflege. Doležalová, M. Physioherapeutische Methoden. 1997.

Požadavky

Aktivní účast na cvičení min. 80%, plnění průběžných úkolů a úspěšné zvládnutí zápočtového testu (70%).

Garant

Mgr. Markéta Poštulková

Vyučující

Mgr. Markéta Poštulková