Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Obecná němčina pro začátečníky 2 (KRE / ONZA2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRE / ONZA2 - Obecná němčina pro začátečníky 2, Lékařská fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přehled probírané látky:Úvodní opakování v rozsahu náplně předmětu ONZA1.Menschen und Häuser- bydlení; přivlastňovací zájmena v 1. pádě; člen ve 4. pádě; přídavná jména ve větě; zesílení významu pomocí zuTermine- termíny a schůzky; tázací věty s Wann? Von wann? Bis wann?; některé předložky s časovými údaji; slovesa s odlučitelnou předponou; zápor s částicí nicht; préteritum slovesa habenOrientierung- orientace na pracovišti, cesta do zaměstnání, ve městě; předložky in, neben, unter, auf, vor, hinter, an, zwischen, bei - se 3. pádem; řadové číslovky

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu bude student obeznámen s uvedenými tématy a základní slovní zásobou k nim. Bude schopen navázat a udržet komunikaci v cizím jazyce.Bude obeznámen s jazykovými prostředky odpovídajícími jeho úrovni zvládnutí cizího jazyka.

Literatura

Funk, H. - Kuhn, Ch. - Demme, S.:. Studio d A1. Plzeň, 2005. FRAUS. Ilustrovaný studijní slovník německo-český/česko-německý. Plzeň: Fraus, 2006. ISBN 80-7238-417-1.BERGLOVÁ, E., FORMÁNKOVÁ, E., MAŠEK, E. Moderní gramatika němčiny: výklad, cvičení, klíč. Plzeň, 2002. ISBN 80-7238-144-X.

Požadavky

Aktivní účast na cvičení min. 80%, plnění průběžných úkolů, závěrečný písemný test z probírané látky (min. úspěšnost 80%).

Garant

Mgr. Markéta Poštulková

Vyučující

Mgr. Markéta Poštulková