Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ergoterapie (KRE / SERGO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRE / SERGO - Ergoterapie, Lékařská fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsahem předmětu je seznámení studentů s ergoterapií jako důležitou součástí komplexního rehabilitačního programu pro tělesně, smyslově a psychicky postižené klienty.V rámci praktické přípravy si studenti vyzkouší jednoduché pracovní postupy při práci s různými materiály.1. práce s papírem2. práce s textiliemi3. práce s různými typy modelovacích hmot4. práce se dřevem a jinými přírodními materiály5. práce s plasty6. ergonomie práce při aktivizaci klientů v rámci terapie (přesuny, vertikalizace, manipulace s břemeny)Naučí se bezpečně manipulovat s ručními nástroji, speciálními ergonomickými pomůckami, speciálními typy hraček, seznámí se se zásadami BOZ. Poznají přínos motorického učení a význam stimulace aktivního pohybu pro zmírnění nebo odstranění funkčních poruch, pro zlepšení celkové fyzické a psychické kondice.

Získané způsobilosti

Student - získá teoretickou orientaci v oblasti vybraných ergoterapeutických postupů u tělesně, smyslově a psychicky postižených klientů,- chápe ergoterapii jako důležitou součástí komplexního rehabilitačního programu pro tyto jedince.

Literatura

Klusoňová, E., Špičková, J. Ergoterapie I. Avicenum Praha, 1990. ISBN 80-201-0030.Pfeiffer, J. Ergoterapie II. Praha, 1990. ISBN 80-201-0004-0.Pfeiffer, J., Votava, J. Základní pojmy v rehabilitaci. Karolinum, Praha, 1997.

Požadavky

Aktivní účast ve výuce, praktická realizace vybraného pracovního námětu a jeho využití v rámci ergoterapie, dokumentace realizovaného pracovního postupu

Garant

PhDr. Jarmila Kristiníková, Ph.D.