Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Koncepce RHC u pac. se spin. postižením (KRE / SKRPS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRE / SKRPS - Koncepce RHC u pac. se spin. postižením, Lékařská fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Teorie - 8 týdnůtýden1 Vymezení pojmu koncepcí léčby u pacientů se spinálním postižením s fázemi hospitalizační, posthospitalizační, resocializační.2 Kvalita života, well-being a zdraví3 Faktory a ovlivňování kvality života jedinců se spinálním postižením, zátěž, stres.4 Posthospitalizační přístupy a zdravotní péče.5 Význam pohybu, věková závislost na výběr pohybových činností.6 Resocializační vlivy na pacienty a sociální opora.7 Možnosti jejích resocializace a pohledu na jejich kvalitu života.8 Aktivní a pasivní pohyby, které umožňují adaptaci a opětovný návrat do reality života po spinálním postižení.

Získané způsobilosti

Student- získá orientaci v problematice pacientů se spinální lézí- zná základní terapeutické postupy u těchto pacientů a je schopen je prakticky aplikovat.

Literatura

Křivohlavý, J.:. Jak neztratit nadšení. Praha: Grada Publishing, 1998. Křivohlavý, J.:. Psychologická rehabilitace zdravotně postižených. Praha. Avicenum, 1985. Křivohlavý, J.:. Psychologie zdraví. Praha. Portál, 2003. ISBN 80-7178-774-.Kebza, V. Psychosociální determinanty zdraví. Academia, 2005. Kebza, V.:. Sociální psychologie zdraví. Praha: Grada Publishing, 2001. Kučera, M. a kol.:. Pohyb v prevenci a terapii. Praha: Karolinum, 1998. ISBN 80-7184-042.Kříž, V.:. Rehabilitace a její uplatnění po úrazech a operacích. Praha: Avicenum, 1986. Čichoň, R. Kvalita života, zdravotní podpora a rehabilitace. Praha: UK FTVS, 2001. Čichoň, R.:. Orientace životního stylu studentů se zdravotním postižením. Olomouc: Univerzita Palackého, 2001. Heller, J. Potměšil, J.:. Přínos pohybových aktivit paraplegiků. Praha: UK FTVS, 2001.

Požadavky

Zápočtový test, úspěšnost 80%.

Garant

PhDr. Zdeňka Krhutová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Rostislav Čichoň, Ph.D.