Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie ergoterapie 2 (KRE / TRE2K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRE / TRE2K - Teorie ergoterapie 2, Lékařská fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Náplň jednotlivých vyučovacích blokůtýden1 Vady páteře, jejich vliv na pracovní schopnost a kvalitu života2 Denní režim u klientů s vertebrogenním onemocněním, význam ergonomie3 Význam ET u klientů s chronickým respiračním onemocněním4 ET v léčebném programu klientů s kardiovaskulárním onemocněním5 ET v revmatologii6 Hlavní cíle ET v geriatrii7 ET v pediatrii, význam hry a herního terapeuta8 ET v psychiatrii9 ET postupy u klientů s následky postižení mozku (CMP, DMO, úrazy, onemocnění extrapyramidového systému)10 ET postupy u klientů s následky postižení mozku (CMP, DMO, úrazy, onemocnění extrapyramidového systému11 ET postupy u klientů s míšní lézí12 ET postupy u klientů s míšní lézí13 Hlavní zásady ergoterapie u klientů s periferními obrnami HK14 Hlavní zásady ergoterapie u klientů s periferními obrnami DK

Získané způsobilosti

Student- získá znalosti z oblasti gerontologie, psychiatrie i pediatrie; - získá znalosti o pacientech s postižením centrálního nervového systému (CMP, DMO) a o pacientech s míšní lézí.

Literatura

Pfeiffer, J. Ergoterapie. Praha: Edice Rehalb, 2001. Geissler, T. Hilfe zur Selbsthilfe. Springer Verlag Berlin - Heidelberk, 1991. nullMatev, Baukov. Rehabilitation der Hand. Georg Thieme Verlag, Stuttgart, 1982. Kielhofner, G. A model of Human occupation: Theory and application. Williams and Wilkins, Baltimore, 2002. Hagedorn, R. Foundations for practice in Occupational Therapy. Churchill Livingstone, 1997. Turner, A. Occupational Therapy and Physical Dysfunction: Principles, Skills and Practice. 5th ed. , Churchill Livingstone, 1999. Hopkins, H., Smith, H. Willard and Spackman´s Occupational Therapy. 7th ed. Lippincott, 1992.

Požadavky

Splnění požadavků kombinované zkoušky.

Garant

Mgr. Kateřina Macháčková, PhD.

Vyučující

Eva KlusoňováMgr. Jolana KondziolkováMgr. Kateřina Macháčková, PhD.Eva KlusoňováMgr. Jolana Kondziolková