Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zimní kurz (KRE / UKUK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRE / UKUK - Zimní kurz, Lékařská fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

V osobním výcviku se jedná o lyžařské dovednosti 1. části postupu výuky základní etapy lyžování. Pozornost je věnována také moderním postupům výuky lyžování, které vycházejí z využití nejmodernějšího lyžařského vybavení. Součástí výuky je seznámení studentů s lyžováním zdravotně postižených.

Získané způsobilosti

Student- zná základní metodiky sjezdového výcviku- zná základní metodiky běžeckého výcviku- zná aplikaci nových výukových postupů lyžování- zvládá základy carvingové techniky včetně jízdy a hravých aplikací na supershorties- zná problematiku bezpečného pohybu na horách a zásady první pomoci- ovládá základní znalosti z problematiky sjezdové a běžecké výstroje a výzbroje- zná problematiku zimních sportů zdravotně postižených- orientuje se v problematice lyžování zdravotně postižených

Literatura

DVOŘÁK, F., MAŠKOVÁ, L. Běh na lyžích. 1.vyd.Praha:Olympia, 1990. KUTÁČ, P., NAVRÁTIKOVÁ, T. Lyžařský kurz od A do Z. Praktická příručka pro lyžařské instruktory. 1. vyd. Olomouc: Hanex, 2001. ISBN 80-85783-36-.SOUKUP, J. Lyžování podle Alpských lyžařských škol. 1.vyd.Praha, 1991. PŘÍBRAMSKÝ, M. a kol. Sjíždění a zatáčení na lyžích.Česká škola lyžování. 1.vyd.Praha:Olympia, 1996. STROBL, K., BEDŘICH, L. Učíme lyžovat. 1. vyd. Olomouc: Univerzita Palackého, 1999. ISBN 80-7067-990-5.

Požadavky

Aktivní účast na všech akcích kurzuPraktické - sjezdová část:- Jízda v základním sjezdovém postoji - Odšlapy - Oblouk v pluhu - Oblouk z přívratu vyšší lyží - Oblouk z rozšířené stopy- Oblouk snožný (základní provedení) - Oblouk dlouhý (základní) - Oblouk střední (základní) Běžecká část:- - Střídavý běh dvoudobý - Bruslení oboustranné dvoudobé

Garant

PaedDr. Petra Dobešová

Vyučující

PaedDr. Petra Dobešová