Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy technické ortotiky a protetiky 2 (KRE / ZTOP2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRE / ZTOP2 - Základy technické ortotiky a protetiky 2, Lékařská fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1 Př. Odebírání měrných podkladů - postupy a vybavení pro měření (měřidla, kalibrace a záznamy).Cv. Procvičení a ukázky - postupy při měření, zásady metrologie.2 Př. Sádrový negativ - postupy a vybavení pro sádrování (místnost, materiály a pomůcky, značení).Cv. Exkurze na pracoviště technické ortotiky a protetiky I.3 Př. Zhotovení a úpravy sádrového modelu - postupy a vybavení (místnost, materiály, nářadí, skladování).Cv. Exkurze na pracoviště technické ortotiky a protetiky I.4 Př. Práce s plasty - přehled základních postupů a vybavení (místnost, materiály, technologiie - pece).Cv. Plastové materiály a způsob jejich ohřevu - deskové pece, prostorové pece, IR ohřev, místní ohřev.5 Př. Práce s plasty - základní technologické postupy v ortotice.Cv. Exkurze na pracoviště technické ortotiky a protetiky II.6 Př. Práce s plasty - základní technologické postupy v protetice.Cv. Exkurze na pracoviště technické ortotiky a protetiky II.7 Př. Laminování a lepení - přehled postupů a vybavení (místnost, materiály, technologiie pro laminování).Cv. Laminování a lepení (procvičení) - přehled materiálů a postupů, bezpečnost při práci.8 Př. Laminování a lepení - základní technologické postupy v ortotice a protetice.Cv. Exkurze na pracoviště technické ortotiky a protetiky III.9 Př. Práce s prepregy - přehled základních postupů a vybavení, příklady aplikace v ortotice a protetice.Cv. Exkurze na pracoviště technické ortotiky a protetiky III.10 Př. Práce s dřevem, kůží a kovy - přehled postupů a vybavení, příklady aplikace v ortotice a protetice.Cv. Práce s dřevem, kůží a kovy (procvičení) - přehled materiálů a postupů, bezpečnost při práci.11 Př. Práce s textilem - přehled základních postupů a vybavení, příklady aplikace v ortotice a protetice.Cv. Práce s textilem (procvičení) - přehled materiálů a postupů, bezpečnost při práci.12 Př. Montáž a stavba pomůcek - přehled postupů, prostorového a technologického vybavení.Cv. Demonstrace a procvičení - zásady a postupy při montáži a stavbě pomůcek. Ukázky vybavení.13 Př. Zkoušení, úpravy a předání pomůcek - přehled postupů, prostorového a technologického vybavení.Cv. Demonstrace a procvičení - zkoušení, úpravy a předání pomůcek. Postupy, ukázky vybavení.14 Př. Test, příprava na zápočet.Cv. Vyhodnocení testu, příprava na zápočet.

Získané způsobilosti

Student- zná základy technické ortotiky a protetiky, technologie a vybavení pro zhotovení ortotických a protetických - orientuje se v základních aspektech stavby pomůcek, jejich zkoušení, úprav a předání

Literatura

Lusardi M., Nielsen C.:. Orthotics and Prosthetics in Rehabilitation. Butterworth-Heinemann, 2000. Shurr D. G., Michael J. W.:. Prosthetics and Orthotics. 2nd edition. Prentice Hall., 2002. Hadraba I.:. Sádrovací technika v ortopedické protetice. Publikace VPP, 1971. Hadraba I.:. Stavba protetických pomůcek. Skripta pro střední školu., 1984.

Požadavky

100% účast na cvičení, splnění podmínek praktické i teoretické části zápočtu.

Garant

Ing. Jiří Rosický, CSc.

Vyučující

Ing. Jiří Rosický, CSc.Ing. Jiří Rosický, CSc.