Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mikrobiologie potravin - cvičení (KVM / MPONK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVM / MPONK - Mikrobiologie potravin - cvičení, Lékařská fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cvičení:- Mikroskopické metody v diagnostice mikroorganizmů: Ukázky diagnostických metod barvení.- Mikroskopické metody v diagnostice mikroorganizmů:Světelná a fluorescenční mikroskopie - praktická demonstrace- Metody zpracování a kultivace vzorků biologického materiálu. Kultivační metodyv diagnostice mikroorganizmů: Demonstrace vybraných kultivačně diagnostickýchpostupů- Metody zpracování a kultivace vzorků biologického materiálu. Kultivační metodyv diagnostice mikroorganizmů: Praktické ukázky zpracování vybraných vzorkůpoživatin k aerobní i anaerobní kultivaci mikrobiálních agens. Kultivační metody a média- Diagnostické možnosti imunologických, imunochemických, biochemických amolekulárně biologických metod v mikrobiologii: Praktická demonstracevybraných postupů při diagnostice humánních patogenních agens.- Identifikace mikroorganismů: Praktická demonstrace identifikace patogenníchmikroorganismů pomocí diagnostických souprav

Získané způsobilosti

Student získá přehled o významných mikroorganismech v potravinách a jejich významu. Bude schopen stanovit vybrané mikroorganismy v potravinách. Rovněž se orientuje v současné legislativě související s mikrobiologickou kontrolou potravin.

Literatura

Šilhánková, L. Mikrobiologie pro potravináře a biotechnology. Academia, 2002. Zahradnický J. a kol.:. Mikrobiologické vyšetrovacie metódy. Osveta, Bratislava, 1981. Foodborne Disease Handbook. Volume 1-4. Marcel Dekker, 2001. ISBN 0-8247-0337-5.Malíř, F., Ostrý, O. et al. Vláknité mikromycety (plísně), mykotoxiny a zdraví člověka. NCO NZO, Brno, 2003. ISBN 80-7013-395-3.

Požadavky

Požadavky k zápočtu: účast na cvičeních, zápočet praktický.

Garant

RNDr. Dittmar Chmelař, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Dittmar Chmelař, Ph.D.