Předmět Nauka o potravinách 1 (UFY / NPNK1)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UFY / NPNK1 - Nauka o potravinách 1, Lékařská fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
Přehled probírané látky:- Technologie sacharidů - technologie cukru- Technologie sacharidů - výroba čokolády a čokoládových cukrovinek- Technologie sacharidů - cereální suroviny a mlynářství, pekárenská technologie- Technologie sacharidů - výroba těstovin a technologie trvanlivého pečiva- Technologie sacharidů - technologie škrobu a výrobků ze škrobu, sója a výrobky ze sóji- Konzervace potravin - zpracování ovoce a zeleniny- Konzervace potravin - výroba nealkoholických nápojů- Technologie tuků - výroba olejů a tuků, jejich rafinace a modifikace- Fermentační technologie - principy fermentačních technologií, sladařství, pivovarství- Fermentační technologie - lihovarnictví a výroba lihovin- Fermentační technologie - vinařství- Fermentační technologie - výroba droždí, výroba octa- Výroba pochutin a zpracování suchých plodů - káva, čaj, koření, výroba aromat, oříšky, arašídy- Zápočtový test
Získané způsobilosti
Posluchači budou znát základní členění potravin, základní technologie jejich přípravy a zpracování.
Literatura
Kadlec P., Melzoch K., Voldřich M. a kol. Co byste měli vědět o výrobě potravin?. Ostrava, 2009. ISBN 978-80-7418-051-4.Végh R. Nauka o protravinách 1 - 1. a 2. díl. Studijní opora. Ostrava: LF OU, 2013. Odstrčil J., Odstrčilová M. Chemie potravin. Brno: NCO NZO, 2006. ISBN 8070134356.Kadlec P. a kol. Technologie potravin I, 1. vydání. Praha, 2007. ISBN 80-7080-509-9.Kadlec P. a kol. Technologie potravin II, 1. vydání. Praha, 2007. ISBN 80-7080-510-2.
Požadavky
Pro získání zápočtu musí student splnit tyto podmínky:- účast na přednáškách - seminární práce a její prezentace- zápočtový test - 75 % správných odpovědí z testu
Garant
Mgr. Roman Végh
Vyučující
Mgr. Roman VéghMgr. Roman Végh