Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Nauka o potravinách 2 (UFY / NPNK2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UFY / NPNK2 - Nauka o potravinách 2, Lékařská fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Technologie mléka - vlastnosti mléka a jeho základní ošetření,- Technologie mléka - tekuté mléčné výrobky- Technologie mléka - máslo a mrazené smetanové krémy, koncentrované a sušené výrobky- Technologie mléka - zákysové kultury,- Technologie mléka - fermentovaná mléka, probiotika, prebiotika- Technologie mléka - tvarohy a sýry- Technologie mléka - tvarohy a sýry- Technologie masa - složení masa, vlastnosti masa- Technologie masa - jateční a bourárenské opracování- Technologie masa - masná výroba- Technologie masa - zpracování vedlejších jatečných produktů- Zpracování vajec složení vajec, vlastnosti vajec, průmyslové zpracování- Výroba hotových pokrmů a lahůdek pojmy, definice, principy prodloužení uchovatelnosti pokrmů, výroba lahůdek- Zápočtový test

Získané způsobilosti

Posluchači budou znát základní členění potravin, základní technologie jejich přípravy a zpracování.

Literatura

Végh R. Nauka o potravinách 2 - 1. a 2. díl. Studijní opora. Ostrava: LF OU, 2013. Kadlec P. a kol. Technologie potravin II, 1. vydání. Praha, 2007. ISBN 80-7080-510-2.Kadlec P., Melzoch K., Voldřich M. a kol. Co byste měli vědět o výrobě potravin?. Ostrava, 2009. ISBN 978-80-7418-051-4.Odstrčil J., Odstrčilová M. Chemie potravin. Brno: NCO NZO, 2006. ISBN 8070134356.Kadlec P. a kol. Technologie potravin I, 1. vydání. Praha, 2007. ISBN 80-7080-509-9.

Požadavky

Pro získání zápočtu musí student splnit tyto podmínky:- účast na přednáškách - seminární práce a její prezentace- zápočtový test - 75 % správných odpovědí z testu

Garant

Mgr. Roman Végh

Vyučující

Mgr. Roman VéghMgr. Roman Végh