Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Nauka o potravinách 1 (UFY / NPNT1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UFY / NPNT1 - Nauka o potravinách 1, Lékařská fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přehled probírané látky (rozepsat na 14 týdnů semestru):1. Technologie sacharidů - technologie cukru2. Technologie sacharidů - výroba čokolády a čokoládových cukrovinek3. Technologie sacharidů - cereální suroviny a mlynářství, pekárenská technologie4. Technologie sacharidů - výroba těstovin a technologie trvanlivého pečiva5. Technologie sacharidů - technologie škrobu a výrobků ze škrobu, sója a výrobky ze sóji6. Konzervace potravin - zpracování ovoce a zeleniny7. Konzervace potravin - výroba nealkoholických nápojů8. Technologie tuků - výroba olejů a tuků, jejich rafinace a modifikace9. Fermentační technologie - principy fermentačních technologií, sladařství, pivovarství10. Fermentační technologie - lihovarnictví a výroba lihovin11. Fermentační technologie - vinařství12. Fermentační technologie - výroba droždí, výroba octa13. Výroba pochutin a zpracování suchých plodů - káva, čaj, koření, výroba aromat, oříšky, arašídy14. Zápočtový test

Získané způsobilosti

Posluchači budou znát základní členění potravin, základní technologie jejich přípravy a zpracování.

Literatura

Kadlec P., Melzoch K., Voldřich M. a kol. Co byste měli vědět o výrobě potravin?. Ostrava, 2009. ISBN 978-80-7418-051-4.Végh R. Nauka o protravinách 1 - 1. a 2. díl. Studijní opora. Ostrava: LF OU, 2013. Odstrčil J., Odstrčilová M. Chemie potravin. Brno: NCO NZO, 2006. ISBN 8070134356.Kadlec P. a kol. Technologie potravin I, 1. vydání. Praha, 2007. ISBN 80-7080-509-9.Kadlec P. a kol. Technologie potravin II, 1. vydání. Praha, 2007. ISBN 80-7080-510-2.

Požadavky

Pro získání zápočtu musí student splnit tyto podmínky:- účast na přednáškách - zápočtový test - 75 % správných odpovědí z testu

Garant

Mgr. Roman Végh

Vyučující

Mgr. Roman VéghMgr. Roman Végh