Předmět Nauka o potravinách 2 (UFY / NPNT2)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UFY / NPNT2 - Nauka o potravinách 2, Lékařská fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
1. Technologie mléka - vlastnosti mléka a jeho základní ošetření,2. Technologie mléka - tekuté mléčné výrobky3. Technologie mléka - máslo a mrazené smetanové krémy, koncentrované a sušené výrobky4. Technologie mléka - zákysové kultury,5. Technologie mléka - fermentovaná mléka, probiotika, prebiotika6. Technologie mléka - tvarohy a sýry7. Technologie mléka - tvarohy a sýry8. Technologie masa - složení masa, vlastnosti masa9. Technologie masa - jateční a bourárenské opracování10. Technologie masa - masná výroba11. Technologie masa - zpracování vedlejších jatečných produktů12. Zpracování vajec složení vajec, vlastnosti vajec, průmyslové zpracování13. Výroba hotových pokrmů a lahůdek pojmy, definice, principy prodloužení uchovatelnosti pokrmů, výroba lahůdek14. Zápočtový test
Získané způsobilosti
Posluchači budou znát základní členění potravin, základní technologie jejich přípravy a zpracování.
Literatura
Végh R. Nauka o potravinách 2 - 1. a 2. díl. Studijní opora. Ostrava: LF OU, 2013. Kadlec P. a kol. Technologie potravin II, 1. vydání. Praha, 2007. ISBN 80-7080-510-2.Kadlec P., Melzoch K., Voldřich M. a kol. Co byste měli vědět o výrobě potravin?. Ostrava, 2009. ISBN 978-80-7418-051-4.Odstrčil J., Odstrčilová M. Chemie potravin. Brno: NCO NZO, 2006. ISBN 8070134356.Kadlec P. a kol. Technologie potravin I, 1. vydání. Praha, 2007. ISBN 80-7080-509-9.
Požadavky
Pro získání zápočtu musí student splnit tyto podmínky:- účast na přednáškách - zápočtový test - 75 % správných odpovědí z testu
Garant
Mgr. Roman Végh
Vyučující
Mgr. Roman VéghMgr. Roman Végh