Předmět Praxe - Léčebná výživa 2 (UFY / PRAK5)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UFY / PRAK5 - Praxe - Léčebná výživa 2, Lékařská fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
- hodnocení výživového stavu pacienta- plánování jídelníčku pacientů v nemocnicích- propočet kvantitativního i kvalitativního složení stravy- jídelní plány pro celé zdravotnické zařízení- edukace pacienta
Získané způsobilosti
- student dovede posoudit výživový stav pacienta a navrhnout dietní opatření- student dovede vytvářet dietní plány pro celé stravovací zařízení- student je schopen edukovat pacienta v oblasti léčebné výživy
Literatura
Databáze složení potravin přístupné na internetových stránkách: www.istob. cz, www.merrylinka.cz, www.flora.cz. Svačina Š., Bretšnajdrová A. Dietologický slovník. Triton, Praha, 2008. ISBN 9788073870621.Svačina Š. a kol. Klinická dietologie. Grada, Praha, 2008. ISBN 978-80-247-2256-6.Perlín, Ctibor a kol. Potravinové tabulky. Část 1. Chemické složení a energetický obsah poživatin v hodnotách jedlého podílu. Praha, 1992. ISBN 80-85120-42-9.Perlín, Ctibor a kol. Potravinové tabulky. Část 2. Chemické složení a energetický obsah poživatin v hodnotách "jak snědeno". Praha, 1993. ISBN 80-85120-44-5.Programy NutriDan, NutriMaster. Tabulky nutričních hodnot ovoce a zeleniny. Praha, 1998. Vyhláška č. 54/2004 Sb., o potravinách určených pro zvláštní výživu a o způsobu jejich použití + novely č. 402/2006 Sb. + 473/2006 Sb. + 157/2008 Sb.
Požadavky
100% aktivní účast na praxi. Plnění průběžných úkolů zadaných školitelem.
Garant
Ing. Jaroslava JaššováOlga Plačková