Předmět Praxe - Příprava zákl. a spec. l. v. (UFY / PRAX3)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UFY / PRAX3 - Praxe - Příprava zákl. a spec. l. v., Lékařská fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
- přípravy pokrmů k jednotlivým dietám připravovaným ve zdravotnických zařízeních - diety základní, speciální a standardizované
Získané způsobilosti
- student zná přípravu různých dietních pokrmů - student dovede připravit pokrmy pro různé diety
Literatura
Edelsberger T. Diabetes v tabulkách. Praha, Maxdorf, 2007. ISBN 978-80-7345-133-2.Krekulová L., Řehák V. Dieta při onemocnění jater, žlučníku a žlučových cest: dieta a rady lékaře. Praha, Triton, 2000. ISBN 80-7254-111-0.Lukáš K., Šatrová J. Dieta při ulcerózní kolitidě a Crohnově nemoci. Praha, Triton, 2004. ISBN 80-7254-473-X.Svačina Š., Bretšnajdrová A. Dietologický slovník. Triton, Praha, 2008. ISBN 9788073870621.Svačina Š. a kol. Klinická dietologie. Grada, Praha, 2008. ISBN 978-80-247-2256-6.
Požadavky
100% aktivní účast studenta na praxi, dodržování pokynů pro realizaci praxe, plnění průběžně zadávaných úkolů
Garant
Mgr. Karin Petřeková
Vyučující
Mgr. Karin Petřeková