Předmět SZZK - Nutriční obory (UFY / SZZK2)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UFY / SZZK2 - SZZK - Nutriční obory, Lékařská fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
Otázky ke státní závěrečné zkoušce budou vybrány z náplně jednotlivých předmětů, které studenti absolvují během tříletého studia oboru Nutriční terapeut.
Literatura
Svačina Š., Bretšnajdrová A. Dietologický slovník. Triton, Praha, 2008. ISBN 9788073870621.Urbánek L., Urbánková P. a kol. Klinická výživa v současné praxi. NCO NZO, Brno, 2008. ISBN 9788070134733.Sobotka L. a kol. Basics in clinical Nutrition. Galén, Praha, 2004. ISBN 8072622927.Svačina Š. a kol. Klinická dietologie. Grada, Praha, 2008. ISBN 978-80-247-2256-6.Gibney M. J. et. al.:. Nutrition and metabolism. Oxford, 2003. ISBN 0-632-05625-8.Gregora M.:. Výživa malých dětí. Praha: Grada, 2004. ISBN 80-247-1291-1.Wilhelm Z. a kol. Výživa v onkologii. NCO NZO Brno, 2004. ISBN 8070134100.Hronek M.:. Výživa ženy v období těhotenství a kojení. Praha: MAXDORF, 2004. ISBN 80-7345-013-5.Hainer V. a kol. Základy klinické obezitologie. Praha, 2004. ISBN 80-247-0233-9.
Garant
MUDr. Radka BenešováMUDr. Klára MatušinskáMgr. Karin Petřekovádoc. RNDr. Pavol Švorc, CSc.