Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Akreditační standardy v por.as. (UOM / AKSTP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UOM / AKSTP - Akreditační standardy v por.as., Lékařská fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Národní a mezinárodní akreditace.2.Význam řízení kvality a zvyšování bezpečí poskytované péče.3. Resortní bezpečnostní cíle Ministerstva zdravotnictví ČR - projekt Hodnocení kvalitya bezpečí zdravotních služeb.4.Standardizace procesů - minimalizace nežádoucí variability činností a rizika poškozenípacienta.5. Akreditační standardy a jejich indikátory v klinické praxi. Posuzování míry jejichnaplňování. Zaměření na oblast poskytování bezprostřední péče o pacienta.

Literatura

Spojená akreditační komise. Akreditační standardy pro nemocnice. 3.vydání-Praha:Tigris, 2013. ISBN 978-80-87323-04-0.Mezinárodní akreditační standardy pro nemocnice : překlad 3. vydání / Joint Commission International ; přeložili David Marx, Ivan Staněk. Praha : Grada, 2008. ISBN ISBN 978-80-247-2.Minimální požadavky pro zavedení interního systému hodnocení kvality a bezpečí poskytovaných zdravotních služeb. Věstník MZČR:částka 5.ročník, 2011.

Požadavky

80% účast na přednáškách, vypracování seminární práce

Garant

PhDr. Zdeňka Šináglová

Vyučující

PhDr. Zdeňka ŠináglováMgr. Eva MynaříkováPhDr. Zdeňka Šináglová