Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná praxe 1 (UOM / GPRK1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UOM / GPRK1 - Odborná praxe 1, Lékařská fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Ošetřovatelská praxe je organizována ve smluvních institucích a organizacích poskytujících zdravotní a sociální péči občanům vyššího věku. Praxe probíhají pod supervizí odborníků - školených mentorů a odborných asistentů garantujícího pracoviště.Pracoviště:LDNOddělení následné péčeOddělení sociální hospitalizaceOšetřovatelské jednotkySplnění požadovaného počtu výkonů:Tvorba plánu ošetřovatelské péče u pacienta/klienta vyšší věkové skupiny 1xTvorba edukačního plánu u pacienta/klienta vyšší věkové skupiny 1xDiagnostika funkčních schopností pacienta/klienta vyšší věkové skupiny 2xDiagnostika doprovodných symptomů u pacienta v poslední fázi života 1xTvorba a realizace plánu ošetřovatelské péče u pacienta v poslední fázi života 1xTvorba a realizace edukačního plánu u pacienta v poslední fázi života 1xMonitoring doprovodných symptomů u pacienta v poslední fázi života 3xTvorba plánu ošetřovatelské péče a edukačního plánu u pacienta se strukturálním a funkčním postižením CNS 1xDiagnostika funkčních schopností pacienta se strukturálním a funkčním postižením CNS, PNS, svalů a nervosvalového přenosu 1xVyhodnocení jednotlivých fází vývoje chronické rány a defektu 2xMonitoring faktorů ovlivňujících pozitivní vývoj hojení chronické rány a defektu 2xMonitoring použitého krytí a vývoje chronické rány a defektu 2xTvorba a realizace plánu ošetřovatelské péče u pacienta s chronickou ránou a defektem 1xTvorba a realizace edukačního plánu u pacienta s chronickou ránou a defektem 1xVyhodnocení jednotlivých fází vývoje chronické rány a defektu 2xMonitoring faktorů ovlivňujících pozitivní vývoj hojení chronické rány a defektu 3xMonitoring použitého krytí a vývoje chronické rány a defektu 3xTvorba a realizace edukačního plánu u pacienta s chronickou ránou a defektem 1x

Získané způsobilosti

Student analyzuje a hodnotí zdravotní stav, potřeby a problémy seniorů.Student zpracovává ošetřovatelský proces a formuluje ošetřovatelské diagnózy vztahující se k jednotlivým onemocněním a definuje příslušné ošetřovatelské intervence k péči o staré lidi.

Literatura

KOZIEROVÁ, B., Erbová G. Ošetrovateĺstvo 1 a 2. Martin: Osveta, 1991. ISBN 80-217-0528-0.STAŇKOVÁ, M. České ošetřovatelství č. 6, Hodnocení a měřicí techniky v ošetřovatelské praxi. Brno: IDVPZ, 2001. ISBN 80-7013-323-6.KOPŘIVA, K. Lidský vztah jako součást profese. Praha : Portál, 2006. ISBN 80-7367-181-6.MAAS, M. L. ET AL. Nursing Care of Older Adults. St. Louis: Mosby, 2001. ISBN 0-323-01259-0.VAŠÁTKOVÁ, I. a kol. Ošetřovatelská dokumentace v nemocnici. Brno: IDVPZ, 2001. ISBN 80-7013-327-9.JAROŠOVÁ, D. Péče o seniory. Ostrava : Ostravská univerzita, 2006. ISBN 80-7-368-110-2.Kolektiv autorů. Průvodce ošetřovatelskou dokumentací od A do Z. Praha: Grada, 2002. ISBN 80-247-0278-9.SCHMIDBAUER, W. Psychická úskalí pomáhajících profesí. Praha : Portál, 2000. ISBN 80-7178-312-9.

Požadavky

100% účast, splnění požadovaného počtu výkonů, předložení dokladu o absolvování praxe se stručným hodnocením mentora (školitele) pracoviště.

Garant

PhDr. Radka Kozáková, PhD.

Vyučující

PhDr. Radka Kozáková, PhD.