Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Modul II.-ošetřovatelství (UOM / M2OSE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UOM / M2OSE - Modul II.-ošetřovatelství, Lékařská fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsahová témata:1. Filozofie, teorie, koncepce a vybrané modely ošetřovatelství 2 hod. + 2 hod.- filozofie ošetřovatelství- ošetřovatelské teorie- vybrané modely ošetřovatelství a jejich aplikace do praxe2. Ošetřovatelský proces a dokumentování 3 hod. + 5 hod.3. Potřeby člověka a diagnostika v ošetřovatelství (NNN) 7 hod. + 14 hod.4. Etika v ošetřovatelství 4 hod. + 3 hod.5. Výzkum v ošetřovatelství 2 hod. + 2 hod.- základní terminologie výzkumu- základní fáze výzkumného procesu- ošetřovatelská praxe založená na důkazech6. Management v ošetřovatelství (standardy a kvalita péče) 2 hod. + 2 hod.- základní pojmy managementu- hlavní fáze managementu v ošetřovatelství- standardy a audity7. Komunikační dovednosti v ošetřovatelství 8 hod. + 3 hod.

Literatura

nullVrublová,Y. Etika ve zdravotnictví. Ostrava: VŠB-TU, 2006. HERDMAN, T.H. Ošetřovatelské diagnózy. Definice&klasifikace 2012-2014. Praha: Grada Publishing, a.s., 2013. ISBN 978-80-247-4328-8.nullVrublová,Y. Psychologie a komunikace ve zdravotnictví. Ostrava: VŠB-TU, 2006. Jarošová, D. Vybrané ošetřovatelské modely a teorie. Ostrava: Ostravská univerzita, 2002. Jarošová, D. Základy výzkumu v ošetřovatelství. Ostrava: Ostravská univerzita, 2006.

Požadavky

účast na konzultacích, komplexní ošetřovatelská dokumentace 31 hodin samostatná práce a studium

Garant

doc. PhDr. Darja Jarošová, Ph.D.doc. PhDr. Yvetta Vrublová, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Darja Jarošová, Ph.D.doc. PhDr. Yvetta Vrublová, Ph.D.