Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná praxe 1 (UOM / ODPA1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UOM / ODPA1 - Odborná praxe 1, Lékařská fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Pracoviště odborné praxe:Interní odděleníChirurgické odděleníPsychiatrické odděleníNeurologické odděleníRozsah a obsahové zaměření individuálních prací studentů a způsob kontrolyOšetřovatelská péče u rodičky na porodním sále, u šestinedělky na oddělení šestinedělí a u novorozence pod vedením mentorů a garanta UOM.

Získané způsobilosti

Studentje schopen zhodnotit individuální zdravotní stav žen z hlediska ošetřovatelské péče umí způsoby a techniky k získávání informací a anamnestických údajůumí aplikovat ošetřovatelský proces v praxi v porodní asistencidokáže realizovat individuální ošetřovatelskou péči u žen v primární, sekundární i terciární oblasti formou ošetřovatelského procesuumí se orientovat a pracovat s ošetřovatelskou dokumentaci na příslušných odděleních

Literatura

MIKŠOVÁ, Z., FROŇKOVÁ, M., ZAJÍČKOVÁ, M.:. Kapitoly z ošetřovatelské péče 1.Ošetřovatelský proces při zajištění základních potřeb klienta, nemocného. Praha: Grada Publishing, 2006. MAREČKOVÁ, J. Ošetřovatelské diagnózy v NANDA doménách. Praha: Grada, 2006. ISBN 80-247-1399-3.LEIFER, G. Úvod do porodnického a pediatrického ošetřovatelství. Praha:Grada Publishing, 2004. ISBN 80-247-0668-7.

Požadavky

100% účast na odborné praxi, plnění odborných výkonů, zpracování ošetřovatelského plánu z příslušného oddělení, doložení dokladů - docházka, hodnocení, vstupní a výstupní cíle

Garant

Mgr. Hana Lukšová

Vyučující

Mgr. Hana Lukšová