Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ošetřovatelská péče v onkologii (UOM / ONKKS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UOM / ONKKS - Ošetřovatelská péče v onkologii, Lékařská fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Ošetřovatelský proces u pacienta se změněnou obranyschopností organismu, vysoké riziko infekceOšetřovatelský proces u pacienta s projevy krvácení (u trombocytopenie po chemoterapii) a s anemií (při snížené kapacitě krve k přenosu kyslíku u nádorových onemocnění)Ošetřovatelský proces u pacienta s alopecií (po radioterapii, chemoterapii)Ošetřovatelský proces u pacienta se změnami na sliznici dutiny ústní (po chemoterapii, radioterapii)Ošetřovatelský proces u pacienta s nauzeou a zvracením (při onkologické léčbě)Ošetřovatelský proces u o pacienta s obstipací a diarheou (při onkologické léčbě); OP o pacienta se sexuální dysfunkcí (při onkologické léčbě)Ošetřovatelský proces u pacienta s bolestí (při onkologické léčbě)

Získané způsobilosti

Orientuje se v odlišnosti péče o zdraví a prevenci výskytu maligního onemocnění u populace v rámci primární zdravotní péče. Zná odlišnosti léčby u onkologicky nemocných včetně stanovení jejich bio-psycho-sociálních potřeb.

Literatura

Klener, P.:. Klinická onkologie. Praha: Galén, 2003. ISBN 80-7262-252-8.nullKlener, P. Onkologie:doporučené postupy onkologické péče. Praha: Galén, 2000.

Požadavky

80% účast na cvičeních, ošetřovatelské plány

Garant

Mgr. Erika Hajnová Fukasová

Vyučující

Mgr. Erika Hajnová FukasováMUDr. Eva Skácelíková