Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář k bakalářské práci (UOM / SBPKS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UOM / SBPKS - Seminář k bakalářské práci, Lékařská fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

cvičení:1. Úvod a poslání závěrečné práce - charakteristika a specifika bakalářské práce ve zdravotních vědách.2. Základní fáze přípravy bakalářské práce - sběr dat, relevantní zdroje získávání informací, rešerše, anotace, meziknihovní a mezinárodní výpůjční služba, využití moderních informačních technologií.3. Cíle, specifika, limitace a úskalí fáze realizace bakalářské práce - metodologie, metody a techniky, badatelské přístupy ve zdravotních vědách.4. Základní požadavky na bakalářskou práci - obsahové a formální požadavky na teoreticky a empiricky zaměřenou práci.5. Volba tématu bakalářské práce, konkretizace cíle práce, motivace k badatelské činnosti.6. Obsahová stránka bakalářské práce, struktura bakalářské práce, požadavky na teoretickou a empirickou část bakalářské práce.7. Formální stránka bakalářské práce - úprava textu, technické požadavky, ISO 690.8. Cíle, specifika a úskalí I. fáze realizace bakalářské práce - přípravná fáze, sběr dat.9. Cíle, specifika a úskalí II. fáze realizace bakalářské práce - evaluace a zpracování získaných dat.10. Cíle, specifika a úskalí III. fáze realizace bakalářské práce - teoretický kontext bakalářské práce.11. Cíle, specifika a úskalí IV. fáze realizace bakalářské práce - empirická část bakalářské práce.12. Cíle, specifika a úskalí závěrečné fáze realizace bakalářské práce - diskuse, korekce, jazyková korektura textu, konečná podoba práce.13. Tabulky, grafy, obrázky a schémata v bakalářské práci.14. Obhajoby závěrečných bakalářských prací.

Získané způsobilosti

Student zná hlavní zásady obsahové i formální výstavby odborného textu.Student zná formální i obsahové požadavky na teoretickou i empirickou část práce.Student zná citační normy.Student zná základní pravidla prezentace písemné práce.Student je schopen pracovat s literaturou.Student je schopen samostatně vypracovat bakalářskou práci a ústně ji prezentovat.

Literatura

nullnullHOLOUŠOVÁ, D. A KOL. Jak napsat diplomovou práci. Olomouc : UP, 1997. ISBN 80-7067-841-0.IVANOVÁ, K., JURIČKOVÁ, L. Písemné práce na vysokých školách se zdravotnickým zaměřením. Olopmouc: UP, 2005. SPOUSTA, V. a kol. Vademekum autora odborné a vědecké práce. Brno: Masarykova univerzita, 2000.

Požadavky

Podmínky k zápočtu:- absolvování seminářů 80 %- zadání bc. práce do Portálu OU ve stanoveném termínu (do 31. 10. 2014)- vypracování teoretické části bc. práce - potvrzení vedoucím práce do 31. 1. 2015

Garant

PhDr. Radka Bužgová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Radka Bužgová, Ph.D.