Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Příprava projektů ve zdravotnictví (UOM / SPPZP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UOM / SPPZP - Příprava projektů ve zdravotnictví, Lékařská fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do problematiky - role a financování nestátních neziskových organizací v oblasti zdravotnictví2. Vybrané druhy projektů se zdravotnickou tématikou, specifika zdravotnických projektů3. Fundraising - obecná pravidla, metody a kritéria4. Problematika tvorby projektů - projektový cyklus a jeho jednotlivé fáze5. Účastníci projektu - jejich role, organizace a motivace projektového týmu, lidský faktor projektového řízení6. Analýza problému, SWOT analýza, logický rámec7. Plánování projektu - struktura a organizace projektu, činnosti a zdroje projektu8. Tvorba rozpočtu a odhadování nákladů na realizaci projektu9. Projektová dokumentace, monitoring projektu10. Vyhodnocení projektu, principy úspěšného projektu. Formální náležitosti projektu - žádost k projektu, zpracování žádosti k projektu

Získané způsobilosti

Student/ka:- je schopen se orientovat v možnostech projektových žádostí ve zdravotnictví.- je schopen popsat projektový cyklus a jeho jednotlivé fáze.- je schopen identifikovat možná rizika projektu a sestavit preventivní opatření.- umí samostatně vypracovat projekt na zvolené téma a zpracovat žádost k projektu.

Literatura

ČAPUTOVÁ, M. Projektové řízení. Ostrava: VSB-TU, 2006. On-line katalogy knihoven. MLATEČKOVÁ, J. Příprava projektu. Ostrava: VSB-TU, 2006. RESENAU, D. M. Řízení projektů. Praha: Cumputer Press, 2000. ISBN 20-7226-218-1.CHVALOVSKÝ, V. Řízení projektů aneb překážkový běh na dlouhou trať. Praha: Aspi a.s., 2005. ISBN 80-7357-085-8.

Požadavky

Účast na semináři (80 %), písemné zpracování návrhu výzkumného projektu a návrhu projektu na vybranou činnost (sociální nebo zdravotní služby), prezentace návrhu projektu ve výuce.

Garant

PhDr. Radka Bužgová, Ph.D.