Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět SZZK Klinické ošetřovatelství (UOM / SZVK1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UOM / SZVK1 - SZZK Klinické ošetřovatelství, Lékařská fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Student vypracuje vybranou otázku formou:- Charakteristika vybraného onemocnění (příčiny, příznaky, diagnostika, léčba - role sestry).- Ošetřovatelský proces u vybraného pacienta (dle kazuistiky, vytyčení ošetřovatelských diagnóz dle NANDA I. tax. II., základní kroky ošetřovatelské péče).1. Ošetřovatelský proces u pacienta/klienta s ischemickou chorobou srdce.2. Ošetřovatelský proces u pacienta/klienta s hypertenzí.3. Ošetřovatelský proces u pacienta/klienta s onemocněním žil DK.4. Ošetřovatelský proces u pacienta/klienta s onemocněním ischemickou chorobou DK.5. Ošetřovatelský proces u pacienta/klienta s astma bronchiale.6. Ošetřovatelský proces u pacienta/klienta se zánětlivým onemocněním dýchacího ústrojí.7. Ošetřovatelský proces u pacienta/klienta s karcinomem plic. Hrudní drenáž.8. Ošetřovatelský proces u pacienta/klienta s onemocněním žaludku.9. Ošetřovatelský proces u pacienta/klienta s obezitou.10. Ošetřovatelský proces u pacienta/klienta s onemocněním tenkého střeva.11. Ošetřovatelský proces u pacienta/klienta s kolorektálním karcinomem.12. Ošetřovatelský proces u pacienta/klienta se stomií.13. Ošetřovatelský proces u pacienta/klienta s onemocněním žlučníku, žlučových cest.14. Ošetřovatelský proces u pacienta/klienta s onemocněním jater.15. Ošetřovatelský proces u pacienta/klienta s onemocněním pankreatu.16. Ošetřovatelský proces u pacienta/klienta se záněty močových cest.17. Ošetřovatelský proces u pacienta/klienta s akutním a chronickým selháním ledvin. Dialýza.18. Ošetřovatelský proces u pacienta/klienta před a po transplantaci ledvin.19. Ošetřovatelský proces u pacienta/klienta s diabetes mellitus.20. Ošetřovatelský proces u pacienta/klienta s onemocněním štítné žlázy.21. Ošetřovatelský proces u pacienta/klienta s CMP.22. Ošetřovatelský proces u pacienta/klienta po amputaci končetiny.23. Ošetřovatelský proces u pacienta/klienta se zlomeninou.24. Ošetřovatelský proces u pacienta/klienta před a po operaci páteře.25. Ošetřovatelský proces u pacienta/klienta s nehojící se ránou.26. Ošetřovatelský proces u pacienta/klienta s hematologickým onemocněním.27. Ošetřovatelský proces u pacienta/klienta s nádorovým onemocněním krvetvorného ústrojí.28. Ošetřovatelský proces u pacientky/klientky s nádorovým onemocněním vaječníků, dělohy.29. Ošetřovatelský proces u pacienta/klienta s nádorovým onemocněním prsu.30. Ošetřovatelský proces u pacienta/klienta s demencí.31. Ošetřovatelský proces u pacienta/klienta v terminálním stádiu.32. Ošetřovatelský proces u hospitalizovaných dětí a potřeby dětí při hospitalizaci.

Získané způsobilosti

Student:- zná vybrané teoretické učivo vztahujícího se k oboru - dovede syntetizovat znalosti a dovednosti získané studiem oboru - aplikuje vybrané teoretické znalosti a dovednosti do praxeZískání způsobilosti k výkonu povolání všeobecné sestry

Požadavky

Splnění studijních povinností podle platného Studijního a zkušebního řádu OU.

Garant

Mgr. Eva Janíkovádoc. PhDr. Darja Jarošová, Ph.D.PhDr. Radka Kozáková, PhD.PhDr. Ilona Plevová, PhD.PhDr. Lucie Sikorová, Ph.D.doc. PhDr. Yvetta Vrublová, Ph.D.PhDr. Renáta Zeleníková, PhD.