Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář z aplikované matematiky (UZM / 1AMRK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UZM / 1AMRK - Seminář z aplikované matematiky, Lékařská fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Shrnutí základů středoškolské matematiky.Systém elementárních funkcí: funkce jako binární relace, základní vlastnosti funkcí, polynomické funkce, lineární lomená funkce.Exponenciální a logaritmické funkce, goniometrické funkce, některé další typy funkcí.Základy diferenciálního počtu: limita a derivace funkce, derivace složené funkce.Aplikace derivací.Základy integrálního počtu: pojem primitivní funkce, přímá integrace.Integrace metodou per partes, jednoduché substituční metody integrace.Určitý integrál a jeho vybrané aplikace.Diferenciální rovnice: separovaná, lineární, exaktní.Základy vektorového a maticového počtu: vektor a vektorový prostor, operace s vektory.Analytická geometrie lineárních útvarů.Pojem matice a determinantu.Řešení soustav lineárních rovnic.

Získané způsobilosti

Student získá schopnost aplikace základních vlastností, tvrzení a postupů matematické analýzy, lineární algebry na řešení úloh

Literatura

Bouchala J., Šimonová L. Diferenciální počet funkcí jedné proměnné. VSB TU Ostrava, 2000. Šindel,L. Lineární algebra pro bakalářské studium. VŠB TU Ostrava, 2000. nullnullJ. Polák. Přehled středoškolské matematiky, 1. vydání (SPN, Praha 1972), kap. 1 - 3, 9. Vrbenská H. Základy matematiky pro bakálaře I.-II. díl VŠB-TU. VŠB TU Ostrava, 1997. ZÁŠKODNÝ P. Základy vyšší matematiky. ZSF JU -katedra Radiologie, 2001.

Požadavky

Podmínkou pro udělení zápočtu je aktivní účast na cvičení a úspěšné zvládnutí písemky.Hodnocení předmětu včetně klasifikace v případě zkoušky probíhá v souladu s čl. 10 a čl. 11 Studijního a zkušebního řádu OU.

Garant

RNDr. Jan Štěpnička, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Jan Štěpnička, Ph.D.