Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Interní obory 2 (UZM / 3NRP2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UZM / 3NRP2 - Interní obory 2, Lékařská fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Obecná onkologie I.2. Obecná onkologie II.3. Choroby ledvin4. Choroby kostí, poruchy vnitřního prostředí5. Choroby hypofýzy6. Další choroby endokrinního systému7. Autoimunitní choroby, choroby lokomočního aparátu8. Poruchy metabolismu a výživy9. Vybrané infekční choroby10.Základy klinické farmakologie11. Vybrané intoxikace12. Častá onkologická onemocnění, komplexní diagnostika13. Vybraná hematologická onemocnění14. Hypokoagulační a hyperkoagulační stavyCvičení jsou využívána k praktické aplikaci poznatků z přednášek a opakování látky.

Získané způsobilosti

Student má přehled o náplní oboru vnitřní lékařství, rozumí pojmům senzitivita a specificita určitých vyšetřovacích metod, rozlišuje stupeń urgence vyšetření zobrazovacími metodami v oboru vnitřního lékařství.

Literatura

Klener P. a kol. Vnitřní lékařství. Praha, 2002. Šimíček J., Rydlo M., Urban O., Bužga M. Vybrané kapitoly z patofyziologie pro bakaláře. 2006. ISBN 80-7368-180-3.Silbernagl S.,Lang F. Atlas patofyziologie člověka. Praha, 2001.

Požadavky

Aktivní účastí na přednáškách a a cvičeních.Znalostmi prokázanými písemnými testy v průběhu semestru. Závěrečný komplexní test před ústní zkouškou.

Garant

doc. MUDr. Arnošt Martínek, CSc.

Vyučující

MUDr. Nadežda Petejová, Ph.D.MUDr. Martin Rydlo, Ph.D.MUDr. Pavel Svoboda, Ph.D.MUDr. Martin Rydlo, Ph.D.MUDr. Pavel Svoboda, Ph.D.