Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Konv. zobr. postupy v radiologii 2 (UZM / 4RRP2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UZM / 4RRP2 - Konv. zobr. postupy v radiologii 2, Lékařská fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Chemické zpracování filmů, vyvolávací a expoziční automaty.Základy skiagrafie, příprava pacientů na vyšetření.Skiagrafie horní končetiny.Skiagrafie dolní končetiny.Skiagrafie pánve, SIS, kyčelních kloubů.Skiagrafie lebky a skalní kosti.Skiagrafie C,Th a LS páteře.Vyšetřování dýchacího ústrojí.Vyšetřování gastrointestinálního traktu.Vyšetřování uropoetického traktu.Vyšetřování jater a žlučových cest.Zvláštnosti vyšetřovacích postupů v pediatrické radiologii.Konvenční postupy v neuroradiologii-myelografie,ventrikulografie

Získané způsobilosti

Umí aplikovat základní skiagrafické projekce jednotlivých anatomií Umí pracovat se skiagrafickou přístrojovou technikou a umí aplikovat teoretické znalosti do praxe.Zná chod radiodiagnostického pracoviště.

Literatura

Nekula, J., Heřman, M., Vomáčka, J., Köcher, M. Radiologie. UP Olomouc, 2005. ISBN 80-244-1011-7.Corne, J. RTG srdce, hrudníku a plic v praxi. Grada, 2004. ISBN 80-247-0776-4.Hyka,J. Senzitometrie v radiologii. ZSFJU České Budějovice, 2002. Nekula, J., Chmelová, J. Vybrané kapitoly z konvenční radiologie. OU ZSF Ostrava, 2005. ISBN 80-7368-057-2.Chudáček, Z. Radiodiagnostika. Grada Praha, 2000. ISBN 80-7169-689-7.

Požadavky

80% účast na přednáškáchpísemné testy v průběhu semestru závěrečný písemný test ústní zkouška

Garant

prof. MUDr. Josef Nekula, CSc.

Vyučující

Mgr. Svatopluk Kovalprof. MUDr. Josef Nekula, CSc.