Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Prázdninová praxe (UZM / PPRAP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UZM / PPRAP - Prázdninová praxe, Lékařská fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

viz klinická praxe na jednotlivých pracovištích radioterapie, radiodiagnostiky a nukleární medicíny v přímé návaznosti na sylaby UZM/KPRA2, UZM/KRRA2, UZM/RTRA2 a UZM/NMRA2

Získané způsobilosti

Umí aplikovat základní skiagrafické projekce jednotlivých anatomií Umí pracovat se skiagrafickou přístrojovou technikou a umí aplikovat teoretické znalosti do praxe.Zná chod radiodiagnostického pracoviště.

Literatura

NOVOTNÝ,J., VÍTEK,P., PETRUŽELKA,L. Klinická a radiační onkologie v praxi. Triton, 2005. ŠLAMPA, Z., SPURNÝ, V. Moderní radioterapeutické metody. MOÚ, 2005. URBÁNEK A KOL. Nukleární medicína. Gentiana Jilemnice, 2002. MYSLIVEČEK, M.,HUŠÁK,K., KORANDA. Nukleární medicína I. LF UP Olomouc, 2002. MYSLIVEČEK, M., KORANDA, P. Nukleární medicína v diagnostice nádorů a zánětů. LF UP Olomouc, 2002. DOROTÍK, J. Radioterapeutické přístroje. OU ZSF Ostrava, 2006. CHMELOVÁ J.,FRANEK,M., TŘETINOVÁ, D.,KORHELÍK,K. Rentgenová anatomie pro bakaláře I. OU ZSF Ostrava, 2006. NEKULA, J., CHMELOVÁ, J. Vybrané kapitoly z konvenční radiologie. OU ZSF Ostrava, 2005. CHMELOVÁ, J., GLACOVÁ, H., JONSZTA, T., CHMELA J. Základy ultrasonografie pro radiologické asistenty. OU ZSF Ostrava, 2006.

Požadavky

100% účastzápočet praktické provedení některého z běžně prováděných zobrazovacích či terapeutických postupů (praktická aplikace IZ či USG za diagnostickým či terapeutickým účelem u konkrétního pacienta)zodpovězení teoretických otázek souvisejících s provedeným diagnostickým či terapeutickým postupem

Garant

Mgr. Svatopluk Koval

Vyučující

Mgr. Svatopluk KovalDaniela Třetinová