Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Radioekologie 2 (UZM / RERK2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UZM / RERK2 - Radioekologie 2, Lékařská fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah přednášekUvolňování radionuklidů do životního prostředí, radioaktivní odpady.Monitorování.Pracoviště se zvýšeným ozářením z přírodních radionuklidů.Významné radionuklidy v ŽP.Radiační nehodySamostudium:Vliv těžby a zpracování uranu na ŽPVliv jaderné energetiky na ŽP.

Získané způsobilosti

Student zná základní problematiku radioaktivních odpadů, monitorování, vlivu jaderné energetiky na životní prostředí a významné radionuklidy v životním prostředí.

Literatura

Kolektiv autorů. Principy a praxe radiační ochrany. SÚJB, Praha, 2000. Švec, J. Radioaktivita a ionizující záření. SPBI, Ostrava, 2005. ŠVEC ,J., Chmelová, J., Korhelík,K. Radioekologie pro radiologické asistenty. OU ZSF UZM Ostrava, 2006. ISBN 80-7368-219-2.Vyhláška 307/2002 Sb., o radiační ochraně, ve znění pozdějších předpisů. Zákon č. 18/1997 Sb., o mírovém využívání jaderné energie a ionizujícího záření (Atomový zákon), ve znění pozdějších předpisů. Kolektiv autorů. Ochrana při práci se zdroji ionizujícího záření. DTOstrava spol. s r. o., 2003.

Požadavky

Na závěr semestru student absolvuje zápočtový test (30 otázek, 80% úspěšnost). V průběhu semestru 2 seminární práce - min.3stránky formátu A4 normotextu. Ústní zkouška (3otázky).

Garant

doc. RNDr. Jiří Švec, CSc.

Vyučující

doc. RNDr. Jiří Švec, CSc.