Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika angličtiny 1 (CJP / 5DD1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CJP / 5DD1 - Didaktika angličtiny 1, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Being a teacher - teacher´s roles and classroom interaction(qualities of a good teacher, what roles you can adopt and what are their effects on classroom management and interaction patterns).Learner, learning styles, learning strategies(individual differences : learning styles and strategies, success in language learning - good language learner studies).Teaching heterogenous classes(teaching young learners - characteristic features of young learners, individual differences, differentiated teaching).Ways of teaching and reviewing vocabulary(what is meant by "knowing a word", techniques of presentation and practice, learning strategies which can facilitate vocabulary recall and use).Approaches to teaching grammar(covert and overt grammar teaching, implications for teaching young learners, ways of teaching grammar - inductive and deductive, your approach)The lesson(structure, objectives, lesson plans, self-evaluation sheets, classroom language, important considerations in planning classes, teaching heterogenous classes, evaluating lessons)

Získané způsobilosti

Zná principy osvojování a učení se cizímu jazyku u dětí na 1. st. ZŠ. Rozumí klíčovým obsahovým tématům a pojmům z didaktiky výuky cizích jazyků a dokáže je popsat. Dovede diskutovat o obsahových tématech kurzu dostatečně srozumitelně v cizím jazyce. Využivá teoretických znalostí při výuce cizího jazyka, analyzuje a kriticky hodnotí náslechy na škole a své vyučovací pokusy. Je způsobilý prokázat komunikační a interakční komunikace při praktické výuce i při odborné kritické reflexi, týkající se učitelské profese na úrovni B2.

Literatura

ŠIGUTOVÁ, M. Anglický jazyk pro učitele primárního vzdělávání 1 (Distanční text). Ostrava: Ostravská univerzita, 2004. ISBN 80-7368-008-4.HARMER, J. The Practice of English Language Teaching (4th edition). London : Pearson Longman, 2007. ISBN 978-1-4058-5311-8.ŠIGUTOVÁ, M. Angličtina pro rozšiřující studium II: Odborné texty pro učitele na 1.st. ZŠ. Ostrava: Ostravská univerzita, 2003. ISBN 80-7042-886-4.DUNN, O. Beginning English with Young Children. London: Macmillan Publishers, 1993. ISBN 0-333-33307-1.SLATTERY, M. and WILLIS, J. English for primary teachers. Oxford: OUP, 2001. ISBN 0-19-437563-3.RIES, L., KOLLÁROVÁ, E. (eds.). Svět cizích jazyků/Svet cudzích jazykov DNES. Bratislava: DIDAKTIS, 2004. ISBN 80-89160-11-5.DOFF, A. Teach English: A Training Course for Teachers. Cambridge: CUP, 1988. ISBN 0-521-34863-3.SCOTT, W., YTREBERG, L.H. Teaching English to Children. London: Longman, 1990. ISBN 0-582-74606-X.

Požadavky

Tvorba a předložení portfolia (záznamy z praxe, splněné úkoly reflektivního deníku, doplňkové materiály pro výuku AJ na 1. stupni ZŠ). DocházkaAktivní účast v hodináchSkupinová prezentaceMikrovyučováníStudentům vyjíždějícím na mobility do zahraničí bude předmět uznán na základě jejich předchozí dohody s vyučujícím daného předmětu.Studenti jsou hodnoceni podle stupnice:100 - 91 bodů výborně 90 - 71 bodů velmi dobře 70 - 51 bodů dobře 50 - 0 bodů nevyhověl

Garant

doc. PhDr. Diana Svobodová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Ivona CindlerováMgr. Slavomíra Klimszová