Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Anglický jazyk 4 (CJP / ANG4P)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CJP / ANG4P - Anglický jazyk 4, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Giving it away.- phrasal verbs- cash mashinesGoing out and staying in.- verb patterns- live entertainmentLooking after yourself.- have something done- looking after yourselfThe rest is history.- the passive, impersonal you- history.

Získané způsobilosti

Student získává schopnost aktivně používat anglický jazyk odpovídající jazykové úrovni B2.1 dle Společného evropského referenčního rámce pro jazyky a Evropského jazykového portfoliaDokáže se zapojit a argumentovat v běžné (ne)formální diskusi týkající se pro něj známých témat a koherentně využít lexikální základny pro použití anglického jazyka mj. i v životních situacích vyššího sociálního charakteru (cestování).Prokáže komunikační a interakční kompetenci mj. při použití škály jazykových prostředků neutrálního, neformálního, částečně i formálního funkčního stylu.Dokáže napsat neformální korespondenci (např. osobní dopis, e-mail), částečně i ve formálním písemném styku (životopis, pozvánka, rezervace).Používá gramatické struktury v komunikaci relativně bez významových chyb.Dokáže sledovat či přednést prezentaci na známé téma.

Literatura

OXENDEN, C., LATHAM-KOENIG, C. English File Intermediate Plus. Oxford: OUP, 2014. ISBN 9780194558099.MURPHY, R. English Grammar in Use Intermediate. Cambridge : CUP, 1991. ISBN 0-521-53289-2.

Požadavky

- Docházka (80%).- Aktivní účast v diskuzích a jiných komunikativních aktivitách.- Příprava komunikativních aktivit, sebekritické ohodnocení zvládnutí látky.- Samostudium.- Ústní zkouška.Ústní zkouška prověří studentovu jazykovou vybavenost nejen na základě probíraných konverzačních témat, ale i schopnost argumentace, orientace v různých jazykových situacích na úrovni B2.1. Společného evropského referenčního rámce a Evropského jazykového portfolia.Studentům vyjíždějícím na mobility do zahraničí bude předmět uznán na základě předchozí konzultace s vyučujícím daného předmětu.Studenti jsou hodnoceni podle stupnice:100 - 91 bodů výborně 90 - 71 bodů velmi dobře 70 - 51 bodů dobře 50 - 0 bodů nevyhověl

Garant

Mgr. Slavomíra Klimszová

Vyučující

Mgr. Ivona CindlerováMgr. Slavomíra KlimszováMgr. Marta Šigutová, M.A.Mgr. Michaela Trnová