Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Projekt - předmětové didaktiky (CJP / BOD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CJP / BOD - Projekt - předmětové didaktiky, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

S předmětovým didaktikem student konzultuje své otázky při zpracovávání závěrečného projektu. Za odborného vedení uplatňují kompetence nabyté v dané oblasti, řeší dílčí problémy, obhajují svá řešení, zdůvodňují, čerpají ze získaných vědomostí. Podmínkou je absolvování předmětu KPA/BPK1.

Získané způsobilosti

Na konci kurzu bude student schopen:- aktivně využít myšlenkové pojmové mapy v aplikaci na odbornou terminologii- využít teoretickou základnu pojmosloví a didaktické otázky v praxi na mateřských školách- orientovat se v prinární a sekundární literatuře pro použití v pedagogickém projektu i pro didaktickou aplikaci v bilingvních mateřských školách- zpracovat text odbornějšího charakteru včetně jeho charakteristických rysů- argumentovat a dále rozvíjet kompetence pedagogicko-didaktické

Literatura

BELL, J. Doing Your Research Project. Buckingham: Open University Press, 1993. ISBN 0-335-19094-4.CHRÁSKA, M. K současným trendům pedagogického výzkumu ve světe. Olomouc: Vydavatelství UP, 1995. ISBN 80-7067-469-5.PARROT, M. Tasks for Language Teachers. Cambridge: CUP, 1993. ISBN 0-521-42666-9.GAVORA, P. Výzkumné metody v pedagogice. Brno : Paido, 1996. ISBN 80-85931-15-X.CHRÁSKA, M. Základy výzkumu v pedagogice. Olomouc : VUP, 1998. ISBN 80-7067-798-8.

Požadavky

-aktivní účast v seminářích a konzultacích s didaktikem oboru-schopnost jednoznačně a jasně vytýčit dílčí problém v projektu a najít prostředky šetření-zpracování teoretického konceptu práce a následně vypracovat projektovou část včetně výzkumného záměru-odborná práce s primárními a sekundárními zdroji literatury, schopnost je relevantně využít pro účel pedagogického projektuStudentům vyjíždějícím na mobility do zahraničí bude předmět uznán na základě jejich předchozí dohody s vyučujícím daného předmětu.Studenti jsou hodnoceni podle stupnice:100 - 91 bodů výborně 90 - 71 bodů velmi dobře 70 - 51 bodů dobře 50 - 0 bodů nevyhověl