Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Německý jazyk 4 (CJP / NEM4P)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CJP / NEM4P - Německý jazyk 4, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Thema: Mode und Bekleidung. Grammatik: Plusquamperfekt2. Thema: Freizeit und Hobbys. Grammatik: Präfixe und Suffixe7.- 9. Thema: Einkaufen von heute, Warenhaus, Geschenke und Souvenirs. Grammatik: Nebensätze10.-12. Thema: Deutschsprachige Länder. Grammatik: Geographische Namen13. Wiederholung und abschließende Besprechung

Získané způsobilosti

Na konci kurzu bude student schopen:- aktivně používat německý jazyk odpovídající jazykové úrovni B2.1 dle Společného evropského referenčního rámce pro jazyky a Evropského jazykového portfolia,- dokáže se zapojit a argumentovat v běžné (ne)formální diskusi týkající se pro něj známých témat a koherentně využít lexikální základny pro použití německého jazyka mj. i v životních situacích vyššího sociálního charakteru (cestování),- prokáže komunikační a interakční kompetenci mj. při použití škály jazykových prostředků neutrálního, neformálního, částečně i formálního funkčního stylu,- prokáže schopnost písemné kompetence v oblasti neformální korespondence (např. osobní dopis, e-mail), částečně i ve formálním písemném styku (životopis, pozvánka, rezervace),- dovede použít gramatické struktury v komunikaci relativně bez významových chyb,- dokáže sledovat či přednést prezentaci na známé téma.

Literatura

www.osu.czHöPPNEROVÁ, V. Deutsch im Gespräch. Praha : Scientia, 2004. BAHLMANN, C., BREINDL-HILLER, E., DRÄXLER, H.-D., ENDE, K., STORCH, G. Unterwegs. Lehrwerk für die Mittelstufe Deutsch als fremdsprache. Berlin, München : Langenscheidt, 1998.

Požadavky

- Docházka (80%).- Aktivní účast v diskuzích a jiných komunikativních aktivitách.- Příprava komunikativních aktivit, sebekritické ohodnocení zvládnuté látky.- Samostudium. - Ústní zkouška.Ústní zkouška prověří studentovu jazykovou vybavenost nejen na základě probíraných konverzačních témat, ale i schopnost argumentace, orientace v různých jazykových situacích na úrovni B2.1. Společného evropského referenčního rámce a Evropského jazykového portfolia.Studentům vyjíždějícím na mobility do zahraničí bude předmět uznán na základě předchozí konzultace s vyučujícím daného předmětu.Studenti jsou hodnoceni podle stupnice:100 - 91 bodů výborně 90 - 71 bodů velmi dobře 70 - 51 bodů dobře 50 - 0 bodů nevyhověl

Garant

Mgr. Ivona Cindlerová

Vyučující

Mgr. Ivona CindlerováMgr. Hana Stará