Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Souvislá profesní praxe (KCD / 22RX3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCD / 22RX3 - Souvislá profesní praxe, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Studenti budou na počátku semestru obesláni skupinovým mailem s podrobnými pokyny k realizaci disciplíny.Během souvislé praxe se student seznámí s chodem školy a zapojí se do něho, prostuduje základní kurikulární dokumenty a seznámí se s dalšími dostupnými materiály o dané škole a žácích. Absolvuje předepsaný počet náslechů a výuku v zadaném rozsahu, zpracuje dokumentaci související s praxí, v písemné podobě zpracuje přípravy do výuky a na závěr provede reflexi svého působení ve školní praxi.

Získané způsobilosti

Student při souvislé praxi z českého jazyka a literatury završuje nejen praktickou přípravu pro zvládnutí učitelské profese. Ověřuje si míru a kvalitu získaných teoretických poznatků a schopnost aktivně a efektivně je využít při přípravě vyučovacích hodin a při výuce, při vedení požadované dokumentace o realizaci praxe.Student dále obohacuje komplexní seznámení s výukou aprobačních předmětu i s chodem školy, všestranně rozvíjí a posiluje celé spektrum pedagogických kompetencí.

Literatura

HUBÁĆEK, J. Didaktika slohu. Praha: SPN, 1999. GEJGUŠOVÁ, I. Interpretace uměleckého textu v literární výchově na základní škole. Ostrava: OU, 2009. ISBN 978-80-7368-729-8.ČECHOVÁ, M. Vyučování slohu. Praha: SPN, 1985. KROBOTOVÁ, M. Cvičení z české stylistiky. Olomouc: PdF UP, 2003. ISBN 80-244-0608-X.KOSTEČKA, J. Do světa literatury jinak. Praha: SPN, 1995. SVOBODOVÁ, J. - KESSELOVÁ, J. - PALENČÁROVÁ, J. Jazyk a jazyková komunikace nově. Ostrava: PdF OU, 2002. ISBN 80-7042-226-2.MOTYKA, K. K didaktice české literatury. Olomouc: FF UP, 1984. ČECHOVÁ, M. Komplexní jazykové rozbory. Praha: SPN, 1992. HANZOVÁ, M. - KAMIŠ, K. - PŘÍBORSKÁ, O. Sloh od šestky do devítky. Havlíčkův Brod: Fragment, 2005. ISBN 80-253-0133-8.BERÁNKOVÁ, E. Tvořivá hra jako cesta k pochopení literárního díla. Plzeň: Fraus, 2002. ISBN 80-7238-182-2.

Požadavky

Absolvování souvislé praxe ve stanovené době a časovém rozsahu, absolvování náslechů a výuky, vedení dokumentace k praxi, písemné zpracování příprav do výuky a závěrečné reflexe praxe.Studenti můžou průběžně konzultovat s vyučujícím prostřednictvím e-mailu. Bodové hodnocení: Příprava a realizace 20 hodin výuky : 70 bodůDokumentace k praxi (přípravy výuky): 20 bodů Závěrečné zhodnocení výuky s didaktikem: 10 bodů100 - 61 bodů splnil/započteno 60 - 0 bodů nesplnil/nezapočteno

Garant

doc. PhDr. Ivana Gejgušová, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Ivana Gejgušová, Ph.D.