Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy literární teorie 2 (KCD / 3ROL2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCD / 3ROL2 - Základy literární teorie 2, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Literární druhy a žánry2. Styl, kompozice, jazyk3. Motiv a téma, postava4. Příběh, narace, vypravěč5. Prostor a čas, smysl díla6. Interpretace prozaického textu

Získané způsobilosti

Student získá znalost základů literární teorie, znalost pojmů literární teorie - poetiky, výstavby prozaického textu, schopnost aplikovat získané poznatky při analýze a interpretaci prozaických textů.Student posílí kompetence kognitivní, komunikační, k řešení problémů.

Literatura

MOCNÁ, D. - PETERKA, J. a kol. Encyklopedie literárních žánrů. Praha - Litomyšl: Paseka, 2004. HODROVÁ, D..na okraji chaosu-: poetika literárního díla 20. století. Praha: Torst, 2001. WELLEK, R.; WARREN, A. Teorie literatury. Olomouc: Votobia, 1996. ZEMAN, M. Teorie literatury. Praha: SPN, 1992. PETERKA, J. Teorie literatury pro učitele. Praha: UK, 2001. PETRŮ, E. Úvod do studia literární vědy. Olomouc: Rubicon, 2000. PETERKA, J. Základy literární teorie. Praha: UK, 2003. DOLEŽEL, L. Narativní způsoby v české literatuře. Praha: Český spisovatel, 1992. Vlašín, Š. a kol. Slovník literární teorie. Praha: Československý spisovatel, 1977. FINCK, A. Úvod do literární vědy. Praha: Herrmann a synové, 2000.

Požadavky

Docházka do semináře;plnění průběžně zadávaných úkolů;studium doporučených materiálů;samostudium a možná konzultace s vyučujícím.Individuální postup samostudiem je možný v odůvodněných případech (zvl. u mobilit Erasmus) na základě včasné domluvy s vyučujícím.Bodové hodnocení:Aktivní účast na semináři: 20 bodůznalostní test: 80 bodů100 - 60 bodů splnil 59 - 0 nesplnil

Garant

Ing. Mgr. Radomil Novák, Ph.D.