Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář z českého jazyka k SZZ (KCD / 55EMI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCD / 55EMI - Seminář z českého jazyka k SZZ, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata seminářů odpovídají obsahu předmětu a jsou přizpůsobena potřebám studijní skupiny. Cílem komplexních rozborů je usouvztažnění poznatků z absolvovaných jazykových a literárních předmětů.

Získané způsobilosti

- schopnost využívat terminologie literární a jazykovědné teorie- schopnost analýzy literárního textu a lingvistického textu- dovednost lingvistické, lingvodidaktické a literárněvýchovné interpretace- kompetence komunikační, interakční a relační

Literatura

HUBÁČEK, J. - JANDOVÁ, E. - SVOBODOVÁ, D. - SVOBODOVÁ, J. Čeština pro učitele. 2010. ISBN 978-80-86041-37-7.ČECHOVÁ, M. aj. Komplexní jazykové rozbory. 2., upravené vydání. Praha: SPN, 1996. ROSOVÁ, M. Úvod do studia literatury pro děti a mládež. Ostrava: OU PdF, 2002. ISBN 80-7042-224-6.HRABÁK, J.; ŠTĚPÁNEK, V. Úvod do teorie literatury. Praha: SPN, 1987. URBANOVÁ, S. - ROSOVÁ, M. Žánry, osobnosti, díla. Historický vývoj žánrů literatury pro mládež. 5. vyd. Ostrava: FF UO, 2005.

Požadavky

- aktivní účast ve vypsaných seminářích;- samostudium;- plnění zadaných úkolů (příprava na cvičení).Bodové hodnocení:1) Aktivní participace v seminářích, plnění průběžně zadávaných úkolů (50 b). 2) Odevzdání seminární práce v písemné podobě (50 b).100 - 50 bodů vyhověl50 - 0 bodů nevyhověl Individuální postup samostudiem je možný v odůvodněných případech (zvl. u mobilit Erasmus) na základě včasné domluvy s vyučujícím. Student zpracuje samostatný úkol a písemně doloží, jak problematiku zvládl (popis vlastního postupu samostudiem).

Garant

doc. PhDr. Diana Svobodová, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Diana Svobodová, Ph.D.